FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 16. studenoga

Autor: dduk
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 16. studenoga.

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA će na tradicionalnom godišnjem susretu obilježiti i 20. godišnjicu rada, a predstavit će i ovogodišnje dobitnike nagrade menadžer godine. U sklopu 20. susreta CROMA-e održat će se i savjetovanje savjetovanje "Društveno odgovorno poslovanje i fiducijarna odgovornost uprave" (10,00 sati konferencija za novinare, a svečana dodjela priznanja u 19,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Predstavnici Delegacije Europske unije u Hrvatskoj i HŽ-Holdinga potpisat će dva ugovora vezana uz projekt "Sustav signalno-sigurnosnih uređaja na Zagreb Glavnom kolodvoru" koji se sufinancira sredstvima EU-ova instrumenta pretpristupne pomoći u vrijednosti od 12,6 milijuna eura, odnosno 92 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima o izvedbi i nadzoru nad radovima u sklopu projekta osiguranja zagrebačkog Glavnoga kolodvora koji je prvi od triju projekata iz operativnog programa za promet 2007-2011. (12 sati, salon Glavnog kolodvora, Trg kralja Tomislava 12).

ZAGREB - "Jačanje administrativnih kapaciteta hrvatske porezne uprave na području razmjene informacija vezanih za oporezivanje dohotka od štednje isplaćenog u obliku kamata", naziv je IPA 2008 Twinning Light projekta koji će predstaviti Delegacija Europske unije i Ministarstvo financija. Projekt financira Europska unija, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 192.706 eura. Cilj je izgradnja administrativnih kapaciteta na području razmjene informacija o isplaćenim kamatama na štednju kroz uspostavu jedinstvene prakse država članica s ciljem borbe protiv porezne prijevare. Projekt se provodi uz pomoć francuske Opće Uprave za javne financije u sklopu Ministarstva za proračun, javno računovodstvo i javnu upravu Republike Francuske (10 sati, prostorije Središnjeg ureda Porezne uprave, Boškovićeva 5).

ZAGREB - Tijekom prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je prevezeno 106,4 milijuna putnika i 94,2 milijuna tona robe, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Broj prevezenih putnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje manji je za 4,5 posto, a robe je mjereno tonama, prevezeno 15,1 posto manje. U strukturi prijevoza putnika u prvih devet mjeseci, željeznica ima udio od 49 posto, cestovni prijevoz 40 posto, pomorski i obalni prijevoz 10 posto, a zračni prijevoz 1 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙