FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 18. studenog 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Ukupni prihodi Hrvatskog olimpijskog odbora u predolimpijskoj 2011. godini planirani su u iznosu od 128,7 milijuna kuna i uvećani su u odnosu na 2010. godinu za 5,2 milijuna kuna, kazao je danas na 19. sjednici Vijeća HOO glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Po njegovim riječima HOO će za Projekt priprema hrvatskih sportaša za nastup na OI London 2012. iz sredstava proračunske zalihe zatražiti još osam milijuna kuna. Govoreći o financijskom poslovanju HOO-a za prvih deset mjeseci Čop je naglasio kako se programi ostvaruju prema planu i podnesenim programskim zahtjevima, a financijska realizacija programa se odvija u skladu s priljevom sredstava. "S obzirom na kašnjenja u doznačavanju prihoda iz državnog proračuna postoje određeni problemi u realizaciji jer su u deset mjeseci naši prihodi bili 91,9 milijuna kuna što je 74,39 posto od ukupno planiranih godišnjih prohoda", kazao je Čop.

Vijeće HOO-a dalo je potporu projektu Sportske televizije, kao prvom specijaliziranom sportskom televizijskom programskom kanalu u Hrvatskoj. Vijeće za elektroničke medije donijet će odluku o dodjeli koncesije do 16. prosinca, a kako je naglašeno, Sportska televizija financirat će se u suradnji zainteresiranih poslovnih partnera i sponzora i neće koristiti redovna sredstava HOO-a. Odlukom Vijeća HOO-a bacač diska Roland Robert Varga uvršten je u Olimpijski program OI London 2012. kao potencijalni B olimpijski kandidat pa se sada u Programu nalazi 50 sportaša olimpijskih kandidata, od kojih 27 potencijalnih A i 23 potencijalna B olimpijska kandidata.

ZAGREB - U 6. kolu Međunarodnog otvorenog turnira "Mediteran 2017" hrvatski olimpijac Zdenko Kožul postigao je četvrtu pobjedu i učvrstio se u vodstvu. Preciznom igrom u topovskoj završnici s raznobojnim lovcima nanio je prvi poraz turskom velemajstoru Kivancu Haznedarogluu i pobjegao većini najopasnijih suparnika. Sa zaostatkom od pola boda prate ga tek prvi nositelj Borki Predojević, naš reprezentativac Ante Brkić i Slovenac Luka Lenič. Predojević je u finom pozicijskom stilu nadigrao Irca Alana Tatea, Brkić je nakon žrtve kvalitete svladao Sašu Martinovića, a Lenič je nakon maratonske borbe u damskoj završnici pobijedio Rumunja Vladislava Nevedničija.

U pravoj ljepotici, nakon žrtve dame za topa i figuru, Ivan Šarić je svladao Bugarina Sašu Nikolova.

LJUBLJANA - Slovenska policija započela je s privođenjima i ispitivanjima u vezi s namještanjem rezultata utakmica slovenskih nogometnih klubova, a među igračima koji su ispitani navodno je i bivši igrač zagrebačkog Dinama Kristijan Polovanec, danas član Kopra. Prema pisanju pojedinih medija postoji sumnja da je namještena utakmica drugog pretkola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i slovenskog Kopra koja je igrana 13. srpnja u Zagrebu, a završila je pobjedom Dinama 5:1. Policija je ispitala Polovaneca, bivšeg igrača Amira Kariča, te igrača Mirana Pavlina koji je nakon te utakmice napustio klub, no kasnije se vratio na funkciju sportskog direktora. Glasnogovornik slovenske policije Drago Menegalija je potvrdio kako policija u istrazi surađuje i s drugim državama, ali nije želio otkriti druge detalje.

"Trenutačno smo u fazi istrage u kojoj vam ništa konkretnije ne mogu otkriti," kazao je Menegalija za slovensku novinsku agenciju STA. Glavni tajnik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleš Zavrl također nije imao puno više informacija. Predsjednik Slovenskog udruženja prvoligaša Brane Florjanič potvrdio je kako je policija bila u koparskom klubu i obavila nekoliko informativnih razgovora. "To su za sada jedine informacije koje posjedujem. Policija obavlja svoj posao, a mi svoj. Ukoliko se nešto zaista dokaže postupit ćemo u skladu s našim pravilnikom," kazao je Florjanič. Za sada je poznato kako je policija ušla u Koper, a na listi sumnjivih klubova navodno su ptujska Drava, Nafta iz Lendave te ljubljanska Olimpija.

SAO PAULO - Bivši brazilski izbornik, a danas trener Palmeirasa Luiz Felipe Scolari pogođen je radio-prijemnikom u glavu na gostovanja kod Goiasa u prvoj utakmici polufinala Copa Sudamericane. Palmeiras je slavio 1:0, a Scolari je nakon utakmice u trenutku davanja izjave lokalnoj TV postaji pogođen u glavu. Scolari se uhvatio za potiljak i napravio bolnu grimasu, ali se okrenuo prema tribini s koje je doletio predmet i pokazao šaku. "Trebat će im malo više od jednog običnog tranzistora da me obore," kazao je ugledni brazilski stručnjak koji je s Brazilom osvojio svjetsko prvenstvo 2002. godine, dok je na klupi Portugala osvojio srebro na Europskom prvenstvu 2004. godine.

LJUBLJANA - Vlada Republike Slovenije na današnjoj sjednici nije odlučila hoće li podržati kandidaturu nacionalnog košarkaškog saveza za organizaciju Europskog prvenstva za košarkaše 2013. godine. Očekivalo se da Vlada na današnjoj sjednici odobri uplatu 6.5 milijuna eura koliko organizator EP-a mora uplatiti Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA Europe). Na zahtjev premijera Boruta Pahora ta je odluka odgođena dok članovi Vlade ne budu upoznati sa svim financijskim detaljima organizacije prvenstva. U ovom trenutku Slovenija je jedini kandidat za organizaciju završnog turnira prvenstva Europe jer su ranije iz utrke ispali Italija i Hrvatska. Odluku o tome hoće li podržati organizaciju EP-a slovenska Vlada će donijeti na idućoj sjednici 25. studenoga.

BERLIN - Branič njemačkog košarkaškog prvoligaša Frankfurt Skylinersa Amerikanac Ajene Malaki Moye (28) doživio je moždani udar na treningu nakon što se sudario sa suigračem. Moye je nakon sudara glavama zbog mučnine hitno prevezen u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran moždani udar. "Moye je doživio moždani udar i neko vrijeme će ostati u bolnici," potvrdio je glasnogovornik kluba Thomas Nawrath. Moye ove sezone ima prosjek od 10.6 koševa i 6.2 skoka po utakmici za Frankfurt koji se nalazi na drugom mjestu njemačkog prvenstva. Prošle sezone je igrao u Finskoj, a prije toga je tri godine nosio dres njemačkog kluba Walter Tigers Tuebingen.

LONDON - Bivši francuski nogometni reprezentativac Robert Pires (37) potpisao je ugovor za Aston Villu do konca ove sezone. Pires je u Villu stigao kao slobodan igrač bez odštete i ima pravo nastupa već ovoga vikenda u susretu protiv Blackburna. Pires je prošle sezone igrao za Villarreal, a posljednjih tjedana je trenirao u Arsenalu, čiji je dres nosio od 2000. do 2006. godine. Pires je s "Topnicima" osvojio dva naslova engleskog prvaka, tri FA Kupa, te nagradu za najboljeg igrača Premiershipa 2002. godine.

LONDON - Kondicijski trener engleskog nogometnog velikana Liverpoola Darren Burgess oštro je kritizirao odluku engleskog izbornika Fabija Capella koji je kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda držao u igri sve do 85. minute prijateljskog susreta između Engleske i Francuske u srijedu iako je Gerrard na reprezentativnu akciju stigao s ozljedom mišića, te je teren napustio vidno šepajući. "Capello se ponio amaterski potpuno igroriravši dogovor i dosadašnju suradnju, a zbog njegove nevjerojatne odluke posljedice će snositi naš klub. To je apsolutno sramotno", bila je Burgessova reakcija. Gerrard bi zbog ozljede mišića mogao izbivati s travnjaka nekoliko tjedana. Capello je svoju odluku o zadržavanju Gerrarda objasnio riječima: "Iz Liverpoola su tražili da Gerrard igra maksimalno sat vremena, a ja sam odgovorio kako će Gerrard igrati toliko ukoliko to bude moguće. No, kako su i Garry Barry i Rio Ferdinand također bili ozlijeđeni, trebao sam iskusnog igrača na terenu. Ne može klub odlučivati o tome koliku će neki igrač imati minutažu u reprezentaciji. Jasno mi je da su uznemireni zbog njegove ozljede, jer i ja sam".

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙