FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 4. studenog 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

BASEL - Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Baselu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Argentinac David Nalbandian sa 4-6, 6-4, 6-4 nakon dva sata igre. Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Nalbandiana i treća pobjeda argentinskog igrača. Čilić je u ovom meču prvi put uspio osvojiti set protiv Nalbandiana.

MADRID - Dosadašnji veznjak španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Španjolac Ruben de la Red (25) završio je igračku karijeru zbog problema sa srcem. De la Red se u rujnu 2008. godine, svega nekoliko mjeseci nakon što je sa reprezentacijom španjolske slavio na europskom prvenstvu, srušio na terenu za vrijeme utakmice protiv Real Uniona. Od tada nije odigrao niti jedne minute. Obavio je niz pregleda, a prema pisanju španjolskih listova de la Red ima miokarditis, upalu srčanoga mišića koji može izazvati bolove u prsima, ali i smrt. Mladi nogometaš se nadao kako će usprkos svemu nastaviti karijeru, međutim u listopadu je bio na još jednom pregledu nakon kojeg su mu liječnici zabranili profesionalno igranje nogometa. De la Red će ostati u Realu jer su mu čelnici kluba ponudili trenerski posao u mlađim kategorijama. De la Red je karijeru započeo u Real Madridu sakupivši skoro 100 nastupa za B momčad "Kraljevskog kluba". U sezoni 2006/07 igrao je za prvu momčad, a potom je jednu sezonu igrao za Getafe. na Santiago Bernabeu se vratio u u srpnju 2008. godine. Za reprezentaciju je upisao tri nastupa i zabio je gol i to u pobjedi 2:1 protiv Grčke na EP-u 2008.

LONDON - Postigavši dva gola protiv Real Madrida u susretu 4. kola skupine G nogometne Lige prvaka napadač Milana Filippo Inzaghi dostigao je Španjolca Raula na vrhu ljestvice najboljih strijelaca u povijesti europskih kupova. Obojica su zabila po 70 golova. Na trećem mjestu se nalazi legendarni napadač Bayerna Gerd Müller sa 66 golova, dok četvrtu poziciju dijele Ukrajinac Andrej Ševčenko i Nizozemac Ruud van Nistelrooy (62). "Pipo" je golove protiv Real Madrida proslavio mašući Milanovim dresovima s brojevima 69 i 70 koji su simbolizirali njegove golove. Drugi gol je posvetio bivšem igraču Milana Stefanu Borgonovu (46) koji boluje od amiotrofične lateralne skleroze poznatije i kao Lou Gehrigova bolest.

SANTIAGO - Izbornik čileanske nogometne reprezentacije Argentinac Marcelo Bielsa podnio je ostavku nakon što je za predsjednika Čileanskog nogometnog sveza (ANFP) izabran Jorge Segovia. Bielsa je uoči predsjedničkih izbora poručio kako će ostati za kormilom reprezentacije jedino ako predsjednik ostane Harold Mayne-Nicholls. Međutim, na izborima je slavio Segovia i to 28:22 u glasovima. Argentinski stručnjak koji je s najboljim čileanskim nogometašima stigao do osmine finala World Cupa u Južnoj Africi, iznimno je popularan u Čileu. I premda su ga mediji, navijači, ali i bivši predsjednik molili da ostane ipak je podnio ostavku. "Bielsa je potreban reprezentaciji. Pokušat ću ga nagovoriti da se predomisli," kazao je dosadašnji predsjednik Mayne-Nicholls.

FIRENZA - Nastavljaju se problemi s ozljedama u redovima talijanskog nogoemtnog prvoligaša Fiorentine, popisu ozlijeđenih u četvrtak se pridružio talijanski reprezentativni veznjak Riccardo Montolivo, koji će zbog ozljede desnog gležnja pauzirati dva mjeseca.

Montolivo će morati na operaciju kojoj će se podvrgnuti sredinom mjeseca, a s lakšim treninzima moći će započeti vrlo brzo nakon zahvata. Početkom ovoga tjedna Fiorentina je zbog ozljede koljena na šest mjeseci ostala bez prvoga vratara Sebastiena Freya. Njegovo mjestouv momčadi zauzet će Artur Boruc. Ranije ove sezone tešku ozljedu zadobio je i Crnogorac Stevan Jovetić.

MUENCHEN - Desni bočni njemačkog nogoemtnog prvaka Bayerna iz Muenchena i njemačke reprezentacije Philipp Lahm (26) dogovorio je produženje ugovora s bavarskim velikanom do ljeta 2016. godine, izjavio je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Lahm je u Bayernu od svoje rane mladosti, u klub je stigao 1995. godine, a nastupio je u svih posljednjih 78 natjecateljskih utakmica za Bayern, te je zamijenjen samo jednom.

Za njemačku reprezentaciju, koju je vodio kao kapetan na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u JAR-u, Lahm je već sakupio 75 nastupa.

GLASGOW - Škotski nogometni velikan Celtic angažirao je do kraja sezone bivšeg francuskog reprezentativnog napadača Oliviera Kapoa (30). Kapo je dobio otkaz u svom dosadašnjem klubu, Wigan Athleticu, pa je u Celtic stigao kao slobodan igrač. "Celtic je odličan klub i učinit ću sve da se dokažem treneru Neilu Lennonu. Vjerujem da ću u najkraćem mogućem roku stići do forme koju svi u klubu želimo", rekao je Kapo koji je u karijeri igrao za Auxerre, Juventus, Monaco, Levante, Birmingham City i WiganAthletic, adrugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Boulogne-sur-Meru. Za francusku reprezentaciju je odigrao devet utakmica i postigao tri gola.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙