FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MILANO - Jedan od najboljih veznjaka današnjice Nizozemac Wesley Sneijder boluje od anemije. To je otkriveno nakon što se osnesvijestio u poluvremenu utakmice između Intera i Brescie. "Počeo sam se tresti i na trenutak sam izgubio svijest. Liječnici su mi odmah provjerili krvni pritisak i srce, a na svoj zahtjev sam otišao na pregled u Nizozemsku," kazao je Interov igrač. U domovini je saznao da mu je organizam iscrpljen do krajnjih granica što je uzrokovalo anemiju. Sneijder je prošle sezone bio ključni igrač Intera koji je osvojio trostruku krunu, Ligu prvaka, te talijansko prvenstvo i kup, a potom je s nizozemskom reprezentacijom stigao do finala svjetskog prvenstva.

ST PETERBURG - U derbiju 27. kola ruskog nogometnog prvenstva Zenit je u St Peterburgu izgubio od moskovskog CSKA 1:3 i tako tri kola prije kraja prvenstva propustio osvojiti naslov prvaka. Zenitu je za potvrdu drugog naslova nakon 2007. godine trebao barem jedan bod, no CSKA je odigrao sjajnu utakmicu i posve zasluženo je slavio. Golove za CSKA zabili su Vagner Love (15), Mark Gonzalez (34) i Doumbia (53), dok je Zenitov poraz ublažio Rossina golom u trećoj minuti sudačke nadoknade. Hrvatski nogometaš Ivica Križanac nije nastupio za Zenit i susret je pratio s klupe za pričuve. Bez obzira na poraz Zenit i dalje ima uvjerljivo vodstvo. Tri kola prije kraja prvenstva momčad iz St Peterburga ima 63 boda, šest više od CSKA, te osam više od Rubina na trećem mjestu.

LONDON - Engleski nogometni premierligaš Bolton u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Ivan Klasnić dužan je više od 95 milijuna eura, pri čemu je samo ove godine dug porastao za skoro 40 milijuna eura. Prvenstveno zbog kupovine igračkih pojačanja i činjenice da Bolton proteklog ljeta nije prodao praktički niti jednog značajnijeg igrača. Prošle sezone u prvoj momčadi su bila 24, a sada je 30 igrača, a na njihove plaće klub troši godišnje oko 47 milijuna eura. "U jednoj godini smo potrošili na pojačanja koliko smo ukupno potrošili u zadnje tri, četiri godine. Pokušali smo prodati neke igrače, no nismo uspjeli," kazao je predsjednik kluba Phil Gartside. Najskuplja pojačanja koja su stigla na Reebok stadion su Korejanac Lee Chung-yong i Englezi Zat Knight, Sean Davis, Paul Robinson i Sam Ricketts na čije odštete je potrošeno 17.5 milijuna eura. Otkupljeni su i ugovori našeg Klasnića i Jacka Wilsherea koji su bili na posudbi, dok je za otpremninu starom treneru Garyju Megsonu i ugovor novom menadžeru Owenu Coyleu potrošeno oko pet milijun eura.

ZAGREB - U prvoj utakmici četvrtfinala nogometnog Kupa Hrvatske Zagreb i Slaven Belupo su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pred 500-tinjak gledatelja odigrali bez pobjednika, 1:1. Gosti su poveli golom Milardovića u 31. minuti, a izjednačio je Šovšić u 86. minuti. Uzvratni susret je 23. studenog u Koprivnici. U drugom današnjem susretu Cibalija je u Puli pobijedila Istru 1961 3:2 (2:0). Strijelci za Cibaliju bili su Prgomet (23), Kresinger (36) i Kolarić (84), dok su pogotke za domaći sastav postigli Pauletić (47) i Alimi (88). Uzvrat je 24. studenoga u Vinkovcima. U utorak je Varaždin na domaćem terenu pobijedio Rijeku 2:1. Dinamo prvu utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Osijeka igra 23. studenoga u Maksimiru.

LONDON - Branič engleskog nogometnog prvoligaša Fulhama Carlos Salcido pauzirat će mjesec dana zbog ozljede gležnja, objavio je u srijedu londonski klub. Meksički nogometaš je ozljedu zaradio u subotnjoj prvenstvenoj utakmci protiv Aston Ville, kada je na njega startao Ashley Young. Salcido je u Fulham stigao ovog ljeta, a prije toga je igrao za PSV Eindhoven.

BERLIN - Na posljednjem treningu njemačkog nogometnog bundesligaša Wolfsburga došlo je do sukoba između brazilskog veznjaka Diega i njemačkog braniča Sasche Riethera. Siugrači hrvatskog reprezentativca Maria Mandžukića prvo su se verbalno sukobili, zatim počeli naguravati, a potom je Diego, kako javljaju njemački mediji, pljusnuo Riethera. Glasnogovornik kluba potvrdio je sukob dvojice igrača, ali i demantirao bilo kakvo udaranje, dok je Wolfsburgov trener Steve McClaren poručio kako se na treningu nije dogodilo ništa strašno.

"Dečki su se borili za loptu, a potom je malo zaiskrilo. Međutim, nije to bilo ništa strašno," kazao je engleski stručnjak. Wolfsburg se trenutačno nalazi na 12. mjestu Bundeslige sa 13 bodova, čak 15 manje od lidera Borussie Dortmund.

HANNOVER - Dužnosnici Njemačkog nogometnog saveza (DFB) i bundesligaša Hannovera odali su danas na groblju u Hannoveru počast bivšem vrataru njemačke reprezentacije Robertu Enkeu koji prije godinu dana izvršio samoubojstvo. Enke (32) se 10. studenoga prošle godine bacio pod vlak nakon što se nekoliko godina borio s depresijom. Po hladnom i kišovitom vremenu Enkeovi prijatelji su se upisivali u knjigu sjećanja, a vijence na njegov grob položili su izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Theo Zwanziger, te predstavnici Hannovera.

MILANO - Napadač AC Milana Brazilac Ronaldinho (30) karijeru bi mogao nastaviti u američkom Los Angeles Galaxyju, gdje igra i David Beckham, objavili su danas talijanski mediji. Ronaldinho je sve češće na klupi za pričuve, a uprava AC Milana odugovlači početak pregovora o produženju ugovora koji mu istječe po završetku ove sezone. Također, talijanski mediji navode kako se je njegov brat, koji mu je ujedno i menadžer, proteklog tjedna sastao sa vodstvom Los Angeles Galaxyja. Ronaldinho je karijeru počeo u brazilskom Gremiju, a potom je igrao za Paris Saint-Germain (2001–2003), Barcelonu (2003–2008), a od 2008. je član AC Milana.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙