FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbirka poezije "Zrak ispod mora" Tomice Bajsića na novim medijima

Autor: mbur
ZAGREB, 16. studenog 2010. (Hina) - Zbirku poezije "Zrak ispod mora" Tomice Bajsića, jednog od najboljih suvremenih hrvatskih pjesnika, objavilo je Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) u sklopu projekta "Besplatne elektroničke knjige".

Taj rukopis 2008. dobio je nagradu "Dobriša Cesarić" za najbolju neobjavljenu zbirku poezije. No, iako je objavljena kao knjiga 2009., besplatno elektroničko izdanje jedina je prilika zainteresiranima da pročitaju novu Bajsićevu zbirku poezije, priopćio je DPKM.

Trenutačno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com) dostupno 120 naslova.

Tomica Bajsić (Zagreb, 1968.), pjesnik, prozaik i prevoditelj, školovao se u Školi primijenjenih umjetnosti i na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Primio je nagradu "Goranovo proljeće" za zbirku "Južni križ" 1998. i nagradu "Dobriša Cesarić" 2008. za neobjavljenu zbirku poezije "Zrak ispod mora". Poezija mu je prevedena na francuski, engleski, njemački, španjolski, poljski, ruski, slovenski i slovački jezik.

(Hina) pp/xmb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙