FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić otvorio 33. međunarodni sajam knjiga Interliber

Autor: mkov
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić otvorio je danas na Zagrebačkom velesajmu (ZV) 33. međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber.

"Interliber je šarolik i sveobuhvatan uvid u stanje hrvatske i strane knjige, a kao takav utočište je ne samo bibliofila, nego i mnogih obitelji koje uz lijepu knjigu tragaju za kulturnim sadržajima", rekao je na otvorenju ministar kulture. Istaknuo je da ministarstvo skrbi o položaju i statusu pisca te dodao kako svake godine pojedinim autorima dodjeljuje stipendije za poticaj. Napomenuo je kako će ministarstvo uvesti i plaćanje naknade za posudbu knjiga u knjižnicama kako bi se zaštitila autorska prava te poboljšao položaj pisca. Podsjetio je da ministarstvo tradicionalno sudjeluje i u otkupu knjiga za sustav narodnih knjižnica te dodao kako također financira prijevode djela hrvatskih autora na strane jezike. Ocijenio je kako se, unatoč globalnoj krizi i ostalim okolnostima, knjiga pokazala "žilavom i čvrstom valutom". Interliber je izraz gospodarske snage hrvatskih nakladnika i kreativne snage hrvatskih pisaca, izjavio je Biškupić.

Na ovogodišnjem Interliberu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u 5. i 6. paviljonu knjige će izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja - Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske.

Sajam se može posjetiti od 10 do 19 sati, a u subotu i nedjelju do 21 sat.

(Hina) xmkov ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙