FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: HSS traži poništenje odluke o prodaji Cesta Sisak d.o.o.

Autor: zmalj
SISAK, 11. studenog 2010. (Hina) - Sisačko-moslavački HSS zatražio je danas na konferenciji za novinare u Sisku od županice Marine Lovrić-Merzel i Županijske skupštine da ponište odluku o prodaji županijskih udjela od 56,8 posto u Cestama Sisak jer kažu da je stvarna tržišna vrijednost prostora, opreme i strojeva mnogo veća od početne prodajne cijene od 8,6 milijuna kuna.

Potpredsjednik Županijske organizacije HSS-a i državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Ivica Perović istaknuo je da "Ceste Sisak dobro posluju, da je to dobra tvrtka, da ima stalne ugovore s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste i da nije vrijeme za prodaju uspješne tvrtke“. Upitao je „što će biti s oko 200 zaposlenih u toj tvrtki nakon privatizacije“.

Perović kaže da se ne može tako postupati sa županijskim srebrom, jer će županiji od vrijednosti ostati još samo zlato - Lječilište "Topusko".

Pritom je Perović upozorio da Ceste Sisak imaju vrlo vrijednu šljunčaru u Vukojevcu kod Lekenika te da je vrijednost tog eksploatacijskog polja procijenjena na najmanje 20 milijuna kuna, puno više od cijene za koju se prodaje županijski udio u Cestama Sisak. Postavio je pitanje nadzornom odboru i županiji kao vlasniku te tvrtke zašto šljunčara nije u uporabi jer bi mogla zaposliti 20-ak radnika, što je danas, kad sve više ljudi dobiva otkaze i ostaje bez posla, vrlo bitno.

Također je javno upitao „zašto županija nije poštovala odluku iz 2008. o prijenosu osam posto temeljnog kapitala Cesta Sisak na Hrvatske ceste“.

Član Županijskog odbora HSS-a i načelnik lekeničke općine Marijan Crnkoci također je postavio pitanje županiji i Cestama Sisak zašto nije aktivirana šljunčara u Vukojevcu u toj općini. Rekao je da je općina taj objekt uvrstila u svoje prostorno-planske dokumente te pozvao vlasnika i odgovorne u toj županijskoj tvrtki da "šljunčaru stave u uporabu i zaposle radnike“.

(Hina) xzmalj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙