FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine

Autor: tdel
SISAK, 2. studenog 2010. (Hina) - Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine na današnjoj su sjednici u Sisku odlučili da će se 4. travnja 2011. u Ludbregu održati hodočašće svećenika iz čitave Metropolije u povodu 600. obljetnice ludbreškog svetišta, priopćeno je danas iz sisačke biskupije.

Podsjetivši kako je Sisak od 5. prosinca 2009. ponovno postao biskupijski grad, sisački biskup msgr. Vlado Košić je dolazak biskupa u Sisak nazvao povijesnim jer od X. stoljeća u tom gradu se nisu sastajali biskupi.

Govoreći o Sisačkoj biskupiji, rekao je da će sljedeće godine početi velika obnova zgrade Velikog kaptola, u biskupiji se grade i dvije crkve (u Sisku i Gori), a dovršava se još nekoliko crkava (u Maji, Divuši i Pokupskom).

Također se obavljaju pripreme za početak obnove zgrade Biskupijskog Caritasa, a započete su i pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku 2012.

Msgr. Košić najavio je da će se do kraja godine u sisačkoj biskupiji obilježiti 20. obljetnica mučeničke smrti sisačkog župnika Antuna Grahovara te održati simpozij o biskupiji.

Sjednici biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, kojoj je predsjedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, nazočili su biskup varaždinski msgr. Josip Mrzljak, biskup Križevačke eparhije vladika Nikola Kekić, biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak, zagrebački pomoćni biskupi - msgr. Valentin Pozaić, msgr. Ivan Šaško i msgr. Mijo Gorski te domaćin sisački biskup msgr. Vlado Košić.

(Hina) pp/xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙