FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: potpisan ugovor između HCR-a i ASB-a vrijedan 530.000 eura

Autor: zmalj
SISAK, 8. studenog 2010. (Hina) - U Hrvatskom centru za razminiranje (HCR-u) u Sisku danas je na prigodnoj svečanosti potpisan Memorandum o razumijevanju između tog centra i njemačke humanitarne udruge Arbeiter-Samariter-Bund-Deutschland (ASB), po kojem njemačka vlada za razminiranje u Hrvatskoj preko ASB-a ove godine daje novčanu potporu od 530 tisuća eura.

Uz to, njemačka je vlada za 2010. odobrila još 200 tisuća eura za razminiranje minski sumnjivih područja u Hrvatskoj.

Njemačka pomaže razminiranje u Hrvatskoj od sama osnutka HCR-a, 12. godina zaredom, i do sada je, bez ovogodišnje pomoći, darovala 7,825 milijuna eura, čime je razminirano 5,5 četvornih kilometara minski sumnjivih prostora.

Memorandum o razumijevanju, u nazočnosti njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj dr. Bernda Fischera i vojnog izaslanika pukovnika Ralfa Horsta Mayera, potpisali su zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić i voditelj ASB-ova ureda za jugoistočnu Europu u Hrvatskoj Wolfgang Raschka.

U ime HCR-a i Hrvatske zamjenik ravnatelja HCR-a Ivanušić zahvalio je njemačkom veleposlaniku i njemačkoj vladi na velikoj pomoći u razminiranju i velikoj potpori koju Hrvatska dobiva iz fondova Europske unije, u koje Njemačka uplaćuje znatna sredstva te istaknuo i dobru suradnju s ASB-om.

„Za veleposlanika ne postoji ljepša stvar od potpisivanja memoranduma o financijskoj potpori tako važnu gospodarskom i humanitarnom poslu kao što je razminiranje u Hrvatskoj“, rekao je njemački veleposlanik Fischer.

(Hina) xzmalj yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙