FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Idućeg tjedna sanacija sisačkog područja na kojem je uginula stoka

Autor: ista
SISAK, 6. studenog 2010. (Hina) - Hrvatske vode pomoći će mještanima sela Palanjek u sanaciji područja, u šumi Ostrovsko, na sisačkom području, na kojem je došlo do ugibanja stoke uslije nedavnih poplava, dogovorili su danas generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić i predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša Marijana Petir.

Sanacija će početi slijedeći tjedan a očekuje se da se uz Hrvatske vode uključe i nadležne veterinarske službe, izvijestila je zastupnica Petir.

U Ostrovskome, šumi u blizini Mahova, sjeveroistočno od Siska, pronađeno je oko 80 strvina konja i 20-tak strvina goveda, javio je jučer Državni centar 112. O tome su obaviješteni sanitarna i veterinarska inspekcija.

Za vrijeme nedavnih vremenskih nepogoda, radi sigurnosti obrane od poplava izvršeno je probijanje nasipa kod Palanjka, pa je u tim uvjetima dio stoke zaostao na okolnim poljima i stradao. "Povlačenjem vode i obilaskom područja na kojemu obitava stoka ustanovili smo veći broj uginuća konja i goveda", rekao je Ivan Blašković, predsjednik Mjesnog odbora Palanjek.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙