FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 1. studenog 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MUNCHEN - Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i njemačkog prvaka Bayerna Ivica Olić pauzirat će najmanje šest mjeseci zbog teške ozljede koljena. Oliću je stradao menisk i kolateralni ligament zbog čega mora na operaciju koju će obaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Užasno sam razočaran. Imao sam velike planove i nadao sam se kako ću ponoviti lanjsku sezonu, a sada moram na operaciju," kazao je Olić koji je prošle sezone zabio 19 golova. Nažalost, ove sezone nema sreće. Početkom listopada je tijekom kvalifikacijske utakmice Izraela i Hrvatske slomio nos zbog čega je pauzirao dva tjedan. Tek što se vratio na travnjak mora na novu pauzu. ovoga puta višemjesečnu. Olić će sigurno propustiti utakmicu protiv Malte, a upitno je hoće li biti spreman za utakmicu protiv Gruzije, koja je na rasporedu 26. ožujka. Olićeva ozljeda veliki je hendikep za hrvatsku reprezentaciju, ali još veći za europskog doprvaka Bayerna. Bavarci su trenutačno i bez Arjen Robben, Francka Riberyja, Miroslava Klosea, Diega Contenta i Marka van Bommela.

TBILISI - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) posmrtno je odlikovao gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilia (21) koji je smrtno stradao na treningu uoči nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Nesretni 21-godišnji Gruzijac prevrnuo se na 'zloglasnom' 16. zavoju pri brzini od 120 kilometara na sat na stazi u Whistleru, te udario u zaštitnu ogradu. Premda je hitno prevezen u bolnicu nije mu bilo pomoći. Izaslanstvo MOO-a predalo je odlikovanje Nodarovom ocu na prigodnoj svečanosti u gruzijskom gradu Bakuriani. Svečanosti su prisustvovali predstavnici MOO-a, Međunarodne sanjkaške federacije, gruzijski ministar sporta Vladimir Vardzelašvili i predsednik Gruzijskega olimpijskog odbora Gia Nacvlišvili.

LONDON - Hrvatski nogometaš Ivanu Klasniću koji je osumnjičen za silovanje maloljetne djevojke ostat će na slobodi do 1. veljače iduće godine do kada mu je produžena jamčevina. Do veljače će biti podignuta optužnica ili će tužba biti odbačena. Klasnić je osumnjičen za silovanje 17-godišnje djevojke i danas se pojavio na policiji u Manchesteru gdje mu je produžena jamčevina, međutim za sada nije dao nikakav iskaz sucu. Policija je nastavila istragu, a nitko nije privedeni niti je podignuta optužnica. Djevojka je navodno silovana u ponedjeljak oko 5 sati ujutro u Manchesteru. Klasnić je kasnije uhićen i ispitan, te pušten na slobodu uz jamčevinu. Navodno je otkriveno kako je Klasnić dvojici prijatelja dao stan na korištenje, a oni su doveli djevojku u stan. Klasnić od kolovoza 2009. godine igra za engleskog premierligaša Bolton.

LONDON - Bivši škotski nogometni prvak, a trenutačno drugoligaš Dundee završio je u stečaju zbog nepodmirenoga duga od četiri milijuna eura, zbog čega ga je vodstvo lige kaznilo oduzimanjem 25 bodova. Velika kazna bacila je Dundee na začelje druge lige sa minus 11 bodova i malim izgledima za drugoligaški spas. Dundee je završio u stečaju i prije sedam godina. Dundee je 1962. godine bio škotski prvak, a još četiri puta je osvojio drugo mjesto. Tri puta je slavio u Liga kupu, a jednom u FA kupu.

LONDON - Nakon 281 tjedna u nizu američki golfer Tiger Woods je prepustio vrh svjetske ljestvice Englezu Lee Westwoodu koji je tako postao prvi europski golfer na broju jedan nakon 16 godina. Woods je na vrhu svjetske ljestvice ukupno proveo 623 tjedna, pri čemu 281 uzastopce, točnije od lipnja 2005. godine. "To je sport. Nemoguće je držati vrh ljestvice kada ne igraš ili kada gubiš. Ukoliko želite biti najbolji morate stalno pobjeđivati," kazao je Woods koji po deseti put u karijeri ispustio 'jedinicu'. Novi najbolji golfer svijeta je Englez Westwood. Ove godine nije osvojio niti jedan veliki turnir no ipak je stigao do broja jedan, a to je prije njega uspjelo tek četvorici igrača. Posljednji Europljanin na broju jedan bio je njegov sunarodnjak Nick Faldo prije 16 godina.

BERLIN - Za vrijeme susreta njemačke juniorske lige u hokeju na ledu između ESV Kaufbeurena i Augsburga preminuo je 19-godišnji igrač ESV-a nakon sudara sa suparničkim igračem. Mladić se nakon sudara u 10 minuti utakmice ustao, načinio je nekoliko koraka no potom se srušio. Liječnička pomoć pružena mu je odmah na ledu, a vrlo brzo je prevezen u lokalnu bolnicu. Međutim liječnici su mogli samo konstatirati smrt. Za sada nema informacija o uzrocima smrti. "Svi smo šokirani. Policija istražuje cijeli slučaj i sve će biti jasnije nakon obdukcije," poručili su iz kluba.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙