FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački branitelji Vukovara pišu biskupima: ne dozvoliti relativiziranje stradanja Hrvata

Autor: tdel
ZAGREB, 1. studenog 2010. (Hina) - Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) danas je u otvorenom pismu Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK), u povodu najavljena dolaska predsjednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar, zatražila da se ne dozvoli relativiziranje stradanja hrvatskog naroda te da se ne zaboravi više od 1000 nestalih koji vape za pravdom jer je "jedina njihova krivica bila da su bili Hrvati".

Naglašavajući kako za smirenjem vape za i njihove obitelji, pogotovo u ove dane kada se obilaze grobovi, UZBV poziva Hrvatsku biskupsku konferenciju, kao najviši moralni autoritet, da ne dozvoli da politika upravlja bolom i sudbinama obitelji onih koji nisu dobili priliku da sahrane svoje najmilije.

"Ne dozvolite da naše ranjene duše i ranjena tijela dožive još jedno poniženje u Domovini za koju smo se borili. Oprostili smo, amnestirali smo zločince ali zločin nismo i nećemo ga zaboraviti", ističe ta udruga branitelja.

Napominjući kako su cijeli hrvatski narod i njegova Crkva sanjali i dosanjali najljepši san svakog naroda - samobitnost i samostalnost - branitelji mole HBK da poruči "toj i takvoj politici, koja svakog dana odvede nekog branitelja koji se ne može nositi sa zbrkom koja vlada, da je štetno takvo djelovanje i vladanje".

"Činjenica jest da narodi trebaju živjeti, stvarati, međusobno surađivati, ali uspomene iz prošlosti se ne trebaju zaboravljati jer ovdje se radi o krimenu koji će još dugo obilježavati ljudske sudbine, sve dok i posljednji naš nestali suborac ne bude dostojno sahranjen", naglašava u otvorenom pismu zagrebački branitelji Vukovara, napominjući da se "ranjene duše i tijela ne mogu izliječiti nekakvom isprikom za koju je još upitna njezina iskrenost".

(Hina) pp/xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙