FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ivić bio na berbi maslina u zadruzi "Branitelj"

Autor: jdev
ŠIBENIK, 22. listopada 2010. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić bio je danas na berbi maslina u masliniku u zaleđu Pirovca koji već devetu godinu za redom u sklopu interaktivne radne terapije održavaju članovi Poljoprivredno-uslužne zadruge 'Branitelj' iz Šibenika, nastale iz Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja Šibensko-kninske županije.

Ministar je pohvalio ovu i sve ostale slične inicijative hrvatskih branitelja i kazao da u Hrvatskoj danas postoje 463 zadruge branitelja kroz koje je posao dobilo više od 13 tisuća branitelja. Istaknuo je kako je iz državnog proračuna za rad braniteljskih zadruga izdvojeno oko 47 milijuna kuna.

Rekao je da je ponosan na vladin program zapošljavanja branitelja iz Domovinskog rata i djece njihovih poginulih suboraca i istaknuo da je jedna od njegovih mjera poticanje poduzetništva kroz zadrugarstvo.

Zadruga 'Branitelj' maslinik u zaleđu Pirovca, predjelu Pučišće, počela je održavati prije devet godina. Zapušteni i korovom obrastao predio pretvorila je u jedan od najpoznatijih maslinika na području Šibensko-kninske županije. Članovi udruge svoje su proizvode plasirali na niz sajmova i natjecanja maslinara i uljara, a 2004. za svoje su ulje na međunarodnim natjecanjima uljara i maslinara 'Noćnjak' i 'Maslina' zaradili čak šest zlatnih i jednu srebrnu medalju.

Berba maslina, vele branitelji, na njih djeluje terapeutski i blagotvorno, zbog čega namjeravaju proširiti svoj maslinik.

Ministar Tomislav Ivić danas će nazočiti i otvorenju Malonogometnog turnira hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koji će se održati u hotelskom naselju Solaris pored Šibenika.

(Hina) xjdev yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙