FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDUR: Neka Tadić ne dolazi, dok ne smogne snage i kaže istinu o agresiji na RH

Autor: mcur
ZAGREB, 24. listopada 2010. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je danas ogorčenost mogućnošću da srbijanski predsjednik Boris Tadić početkom studenoga posjeti Vukovar te je poručila kako je najbolje da ne dolazi, dok ne smogne snage i kaže istinu o agresiji na Hrvatsku.

U priopćenju se kaže da su ogorčeni "tim prije što će tom prigodom, kako navode mediji, predstavnici dviju država razgovarati o povratku izbjeglica, zaštiti njihove imovine, rješavanju stambenih pitanja i očuvanju pisma i jezika Srba u Hrvatskoj, te o tužbi Međunarodnome sudu pravde u Haagu".

"O ovim i sličnim pitanjima predsjednici Srbije i Hrvatske mogu razgovarati gdje i kada hoće, ali ako dođe do posjeta Tadića Vukovaru, još k tome uoči 18. studenoga-Dana sjećanja na žrtve ovoga grada, onda nije dovoljno da kaže, kako inače govori, 'žao mi je', već uz ispriku treba i mora jasno i glasno reći da su Srbija, JNA i Crna Gora bili agresori na Republiku Hrvatsku, te kada će i koliko Srbija platiti ratnu odštetu", ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik UBIUDUR-a Mladen Pavković.

"Nama je dosta da se priča 'tko nas to bre zavadi', odnosno da su za sve krivi oni koji su umrli ili poginuli s agresorske strane, a poglavito da Srbi neprestano okrivljuju samo one ratne zločince poput Mladića i Hadžića koje ne žele uhititi", navodi se, uz ostalo, u priopćenju udruge, koja u slučaju posjeta srpskog predsjednika Vukovaru "traži odgovore na konkretna pitanja, ali i ratnu odštetu".

Podsjeća na golema razaranja civilnih i gospodarskih objekata Vukovara, a osobito ratne bolnice, te dodaje da će se u to moći i osobno uvjeriti Tadić ako dođe u Vukovar.

"U ime agresora, Tadić treba priznati da su Srbi napali Hrvatsku i da se rat isključivo vodio u našoj državi", ističe UBIUDUR i dodaje: "Ako srpski predsjednik misli posjetiti Vukovar tek toliko da nam 'zamaže oči', odnosno da oda zahvalnost poginulim Srbima u vrijeme agresije, onda je najbolje da ne dolazi, dok ne smogne snage i kaže – istinu i samo istinu",

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙