FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 31. listopada 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

RIM - U subotu je nakon devet mjeseci izvlačenja bez osvojene glavne nagrade na talijanskoj lutriji postignut rekordan dobitak od 178 milijuna eura. Dobitni brojevi za osvajanje jackpota, za kojeg talijanski mediji kažu da je najveći u povijesti talijanske lutrije, bili su 4, 26, 40, 54, 55 i 67. Još nije poznato je li dobitnik pojedinac ili više osoba koje su zajednički igrale sistem, kao ni gdje je uplaćen dobitni listić.

SANYA - Osamnaestogodišnja Miss SAD-a Alexandria Mills izabrana je u subotu za Miss svijeta na natjecanju u Kini, prvom pratiljom proglašena je Miss Bocvane Emma Wareus, a Miss Venezuele Adriana Vasini je druga pratilja. Izbor za Miss svijeta 2010. održan je u gradu Sanyi na kineskom tropskom otoku Hainanu. Hrvatska predstavnica Katarina Banić nije ušla u uži izbor 25 najljepših djevojaka. Natjecanje za najljepšu djevojku svijeta u izravnom prijenosu gledalo je oko milijardu ljudi.

LONDON - Stranci su desetljećima tvrdili da je britanska hrana bezukusna i nezdrava, ali novo istraživanje sugerira da se britanska kulinarska reputacija mijenja. Istraživanje VisitBritaina, nacionalnog britanskog turističkog tijela, provedeno na 26 tisuća ljudi iz 36 zemalja pokazalo je da se većina ne slaže s tvrdnjom da je "britanska hrana jako loša". Najbolje mišljenje o britanskom kulinarstvu imaju u Rusiji, Estoniji i Egiptu, ali u zemljama sa snažnom kulinarskom tradicijom poput Španjolske, Italije i Francuske uopće nisu impresionirani britanskim napretkom. Ispitanici su također bili zamoljeni da odgovore na pitanje koje jelo smatraju klasično britanskim i, naravno, u većini dobili odgovor da se radi o poznatom britanskom doručku s jajima, kobasicama, slaninom i crnim pudingom, uz mogući dodatak gljiva i prženih rajčica.

LONDON - Internetske stranice preko kojih se prodaju karte za turneju grupe Take That, prvu u punom sastavu nakon 16 godina, 'srušile su se' nakon navale njihovih fanova, nestrpljivih da što prije dođu do karata. Britanska agencija Ticketmaster, distributer ulaznica, izvijestila je kako se dogodila "stvar bez presedana" kada su u petak ujutro u 9.00 sati u online prodaju puštene ulaznice za europsku turneju britanskoga benda, koja bi trebala početi iduće godine. Organizatori su na veliku navalu odgovorili dodavanjem još 11 koncerata raspored u Velikoj Britaniji. Turneja pod nazivom "Progress Live 2011", prva je na kojoj će nastupiti i Robbie Williams nakon napuštanja benda prije 15 godina. Grupa će svirati čak sedam koncerata na gradskom stadionu u rodnom Manchesteru i isto toliko na londonskom Wembleyju. Internetska stranica Ticketmastera zabilježila je u petak više od 20 milijuna posjeta, što je više od prošlogodišnjeg rekorda kada obožavatelji Michaela Jacksona pokušali doći do karata za njegove povratničke nastupe u Londonu.

BEJRUT - Organizatori festivala vina u Bejrutu u subotu su ulili vino u najveću vinsku čašu na svijetu. Čak stotinjak boca vina stalo je u divovsku čašu visoku 2,4 metra i široku 1,65 metara. "Prijašnji rekord postavljen je u Potugalu prije dvanaest godina i ponosna sam da mogu reći da je Libanon danas postigao novi rekord", izjavila je za televiziju Reuters sutkinja Guinnessovih svjetskih rekorda Liz Smith. Nakon što je vino iz desetaka boca uliveno u čašu ona se nije napunila ni do četvrtine. Čini se da je i ljubiteljima vina čaša bila prevelika jer nitko nije požurio probati koktel od crnog i bijelog vina i rozea. Proizvodnja najveće vinske čase na svijetu dio je promocije libanonskih vina, priopćili su organizatori.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙