FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 18. listopada 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila pojavili su se ovog vikenda zajedno, što se ne događa često, kako bi pobili glasine o razvodu. Na videosnimci objavljenoj u nedjelju na vladinoj web stranici zajedno su odgovarali na pitanja popisivača stanovništva koji ih je posjetio u kući pokraj Moskve, u okviru popisa stanovništva koji se provodi u zemlji. Putin (58) u braku je s Ljudmilom (52), bivšom stjuardesom, od 1983. Imaju dvije kćeri. Putina se zadnjih godina rijetko viđalo u društvu sa ženom, zbog čega su mediji nagađali da su se potajno razveli i da se Putin kani oženiti olimpijskom pobjednicom u gimnastici Alinom Kabajevom koja je rođena iste godine kada se Putin oženio Ljudmilom. Nepuni mjesec dana prije nego je otišao s predsjedničke dužnosti, Putin je demantirao glasine rekavši novinarima da svoje "prljave noseve" ne guraju u njegov privatni život. Na novoj snimci Putinovi kažu popisivaču da su u braku.

JERUZALEM - Na izraelskom lotu u mjesec je dana dvaput izvučena potpuno ista dobitna kombinacija brojeva, objavio je u nedjelju portal Y-Net. Brojevi 13, 14, 26, 32, 33, 36 i dopunski 1 izvučeni su 21. rujna i zatim opet 16. listopada, što je statistički skoro pa nemoguća vjerojatnost, naglašava list. Uprava izraelskog lota je najprije pomislila da se radi o tehničkoj grešci na bubnju za izvlačenje, ali je nakon provjere potvrdila da se radi o iznenađujućoj slučajnosti.

GAZA - Studentica sveučilišta Al-Kudsa u Gazi strašno se preplašila kada je, misleći da je prva došla na predavanje, u praznoj učionici pronašla veliku čimpanzu kako skače po klupama. Uzbunjeni njezinim vrištanjem, sveučilišni zaštitari nazvali su obližnji zoološki vrt i saznali da je jedna čimpanza uspjela pobjeći i stići na njihov fakultet. No, njezina akademska karijera bila je kratka vijeka. Ubrzo su stigli veterinari, uspjeli svladati životinju i vratili je u kavez.

RIO DE JANEIRO - Brazilska nogometna legenda Pele na godinu u prosjeku zarađuje 18 milijuna dolara (93,75 milijuna kuna) na komercijalnom iskorištavanju svoga lika i djela. Iako je u nogometnoj mirovini 30 godina, Pele i dalje uspješno iskorištava svoj lik za brojne reklame diljem svijeta, od raznih pića pa sve do tableta protiv impotencije, objavio je brazilski ekonomski časopis Isto Dinheiro. Po časopisu, Pele traži 1,2 milijuna dolara za jednu reklamnu kampanju, koja uključuje dvodnevno snimanje i fotografiranje, i čije je trajanje ograničeno na šest mjeseci. Sudjeluje li Pele u sklopu kampanje na tiskovnoj konferenciji ili na nekom drugom događaju na kojem će promovirati proizvod, to će naplatiti još 10 posto višom cijenom.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙