FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 10. listopada 2010.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

MACAU

Rabljena košarkaška lopta s potpisima kralja popa Michaela Jacksona i najboljeg košarkaša u povijesti Michaela Jordana prodana je u subotu na dražbi u Macauu za 294 tisuće dolara. Na maratonskoj dražbi predmeta povezanih sa slavnim ličnostima, među kojima su bili i grudnjak Marilyn Monroe, plastične uši kapetana Spocka i cipele Brucea Leeja, ukupan je promet bio veći od 3,2 milijuna dolara. Na dražbi su ponuđene i brojne memorabilije povezane s Beatlesima, Michaelom Jacksonom i princezom Dijanom. Predmeti su prodavani s različitim uspjehom, a najveću je cijenu postigla košarkaška lopta s potpisima Jordana i Jacksona, korištena u video spotu za pjesmu "Jam" iz 1992. godine, koja je prodana za 294 tisuće dolara premda je uoči aukcije njezina procijenjena vrijednost bila 600 dolara.

ZAGREB

Japanska je Toyota od početka prodaje prije 13 godina prodala više od dva milijuna primjeraka Priusa, svog prvog serijskog hibridnog vozila koje karakterizira niska potrošnja i niska razina ispuštanja plinova s učinkom staklenika, javlja slovenska novinska agencija STA. Prodaja Priusa na japanskom tržištu počela je 1997. godine, a tri godine kasnije i na ostalim tržištima. Toyota je priopćila da je krajem rujna ove godine prodan dvomilijunti primjerak tog hibridnog vozila, čija je popularnost osobito porasla uoči svjetske gospodarske i financijske krize kad je rekordno porasla cijena nafte. Na dobru prodaju Priusa utječe i sve veća svijest potrošača diljem svijeta o potrebi zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena.

PARIZ

Legendarni britanski glazbenik John Lennon, jedan od osnivača "The Beatlesa", navršio bi 9. listopada 70 godina, a tu su godišnjicu od Liverpoola preko New Yorka do Reykjavika proslavili milijuni njegovih obožavatelja, organizirajući izložbe, koncerte i razne druge manifestacije u znak sjećanja na njega. Svečanosti su počele u Lennonovu rodnome gradu Liverpoolu, gdje će dvadesetak manifestacija u Johnovu čast trajati puna dva mjeseca - od subote 9. listopada do 9. prosinca, kada se navršava trideseta godišnjica njegova ubojstva. Lennon, član slavne britanske četvorke koju su uz njega činili Paul McCartney, Ringo Star i George Harrison, zajedno s McCartneyjem autor je velike većine njihovih najpoznatijih hitova.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙