FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 30. listopada 2010. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji, posebice na dionici autoceste A 3 Bregana-Lipovac, od Nove Gradiške do Velike Kopanice. Na mjestima pod maglom, kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Jak vjetar otežava promet na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela. Promet je pojačan na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, zbog radova na čvoru Kraljevečki Novaki prometuje se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda, zbog sanacije nadvožnjaka. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. U smjeru Zagreba prometuje se nesmetano. Zatvorena je državna cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča. Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence. Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima Bregana i Macelj na ulazu, a na Pasjaku, Plovaniji, Kaštelu, Slavonskom Brodu, Staroj Gradiški, Županji i Bajakovu na izlazu. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

ZAGREB - Prevladavat će sunčano. U kopnenom području ujutro i prijepodne mjestimice magla ili niski oblak, a na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru potkraj dana porast naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, a u gorju te sredinom dana u Međimurju povremeno jak. Na Jadranu će jačati jugo, pa će navečer i u noći na većem dijelu Jadrana biti jako, a na otvorenom moru ponegdje olujno. Najviša temperatura između 13 i 18, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 17 do 21 Celzijev stupanj.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙