FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashton: Iranci prihvaćaju pregovore o nuklearnom programu nakon 10. studenoga

Autor: mhaj
BRUXELLES, 29. listopada 2010. (Hina/AFP) - Iranci su prihvatili nastavak pregovora o svojem kontroverznom nuklearnom programu "nakon 10. studenoga", izvijestila je u petak šefica diplomacije EU-a Catherine Ashton, koja kao posrednica zastupa velike sile angažirane na ovome pitanju.

U pismu koje joj je uručeno tijekom jutra, iranski pregovarač na nuklearnom programu Said Džalili poručuje kako "se slaže s tim da rasprava počne prije 10. studenoga" te da "želi dogovoriti mjesto i vrijeme" njezina održavanja, rekla je novinarima Ashton.

"Vjerujem da je riječ o važnome koraku naprijed. U kontaktu smo s Irancima kako bismo ustanovili možemo li se s njima dogovoriti u pogledu mjesta i datuma", održavanja rasprave, kazala je na marginama summita europskih čelnika koji se održava u Bruxellesu.

Džalili je "spreman nastaviti pregovore", na temelju uvjeta što ih je Teheran iznio i formulirao u pismu od 6. srpnja, prenosi France presse. Takav sastanak na najvišoj razini između Teherana i velikih sila uključenih u pregovore o iranskome nuklearnom programu skupine 5+1 (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) nije održan od listopada 2000.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙