FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU je "zaprepašten" napadom na čečenski parlament

Autor: vrad
BRUXELLES, 19. listopada 2010. (Hina/AFP) - Europska unija je "zaprepaštena" napadom na čečenski parlament u utorak, istaknuvši da "ništa ne može opravdati" terorističko nasilje.

"Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku (Catherine Ashton) zaprepaštena je jutrošnjim terorističkim napadom na zgradu (čečenskog) parlamenta u Groznom", rekao je glasnogovornik glavne diplomatkinje EU-a u priopćenju.

"Nikakve okolnosti ne mogu opravdati uporabu terorističkog nasilja i samoubojičke napade", dodaje se u priopćenju.

"Potvrđujemo spremnost da osnažimo suradnju s Ruskom Federacijom u borbi s međunarodnim terorizmom", zaključuje se u tekstu.

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek rekao je pak da je "veoma zabrinut" zbog tog napada. "Nasilje i ubojstvo, bez obzira na okolnosti, nikada se ne mogu prihvatiti kao oblik prosvjeda", rekao je Buzek.

Manja skupina pobunjenika napala je u utorak ujutro čečenski parlament u Groznom, ubivši tri osobe, a zatim su aktivirali eksploziv na sebi i raznijeli se.

Islamistička pobuna koja želi uspostavu kavkaskog emirata na tom području preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad u ožujku u moskovskoj podzemnoj željeznici u kojemu je 40 osoba izgubilo život.

(Hina) xvrad ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙