FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka odbila ponudu OTP banke za kupnju 10,65 dionica

Autor: tper
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Uprava Podravke odbila je ponudu OTP banke za kupnju 10,65 posto dionica, izvijestili su iz Podravke putem Zagrebačke burze.

Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o neprihvaćanju ponude za kupnju 10,65 posto dionica, o čemu je obaviještena OTP banka, navodi se u obavijesti Podravke.

Podravka je 25. listopada zaprimila obavijest o prodajnoj opciji kojom je OTP banka, sukladno članku ugovoru o kupovnoj i prodajnoj opciji između Podravke i OTP banke od 27. ožujka prošle godine, obavijestila Podravku da želi iskoristiti prodajnu opciju na 10,65 posto dionica koprivničke tvrtke, a kojih je imatelj FIMA AMI Limited.

Također, OTP Banka je istovremeno obavijestila Podravku da je, sukladno ugovoru o kupovnoj opciji između OTP Banke i FIME AMI Limited od 27. ožujka 2009., aktivirala kupovnu opciju za opcijske dionice u odnosu na FIMA AMI Limited, te da namjerava steći predmetne dionice, podsjećaju iz Podravke.

Najavljuju da će o daljnjim odlukama i aktivnostima OTP banke, vezano uz predmetne dionice, obavijestiti odmah po primitku obavijesti od OTP banke.

Podravka je danas na Zagrebačkoj burzi objavila i poslovne rezultate za prvih devet mjeseci ove godine prema kojima je Grupa Podravka ostvarila neto dobit od 82,3 milijua kuna što je rasta za 95 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U prvih devet mjeseci ove godine poslovni prihodi Podravke iznosili su 2,7 milijardi kuna i manji su za tri posto, dok poslovni rashodi bilježe veći pad, za pet posto, na 2,5 milijardi kuna.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙