FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZP Klara: dobit 2,7 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Zagrebačke pekarne Klara u prvih su devet mjeseci ove godine ostvarile 2,7 milijuna kuna dobiti, što je povećanje od 59,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke ostvareni u iznosu od 133,13 milijuna kuna i smanjeni su 5,7 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 6,3 posto, na 130,7 milijuna kuna.

Ukupni rashodi tvrtke iznose 130,04 milijuna kuna i manji su 6,7 posto.

U Klari napominju kako će rast cijena ulaznih resursa imati znatan utjecaj na poslovanje i u idućem razdoblju, koje će i dalje biti pod utjecajem općeg kretanja u gospodarstvu, pada standarda i kupovne moći.

Podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća pokazuju pak da je Grupa Klara u prvih devet mjeseci ostvarila gubitak od 1,9 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 1,3 milijuna kuna.

Grupa je u prvih devet mjeseci 2010. ostvarila 92 posto ukupnih prihoda ostvarenih u istom razdoblju 2009.

Kako su u istom razdoblju ukupni rashodi 92,2 posto ukupnih prošlogodišnjih rashoda ostvaren je veći gubitak nego 2009.

Pritom su Zagrebačke pekarne (ZP) Klara ostvarile pozitivan rezultat, dok su i Prehrana trgovina i Klara trade razdoblje završile sa negativnim rezultatom.

Ukupni prihodi Grupe u prvih su devet mjeseci iznosili 218,3 milijuna kuna i smanjeni su osam posto. Smanjeni su i ukupni rashodi, za 7,8 posto, na 219,9 milijuna kuna.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙