FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viadukt: u devet mjeseci gubitak 47,3 milijuna kuna

Autor: nbrc
ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Građevinska tvrtka Viadukt u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 47,3 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine imala dobit od 31,7 milijuna kuna, pokazuju podaci iz devetomjesečnog financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Na negativna rezultat poslovanja značajno je utjecao pad investicijskog ulaganja i usporavanje realizacije već ugovoreni poslova, navodi Uprava Viadukta u objašnjenjima poslovnih rezultata.

Ukupni prihodi Viadukta u devet mjeseci ove godine iznosili su 448,1 milijun kuna što je pad za 52 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su istodobno ukupni rashodi smanjeni za 47 posto, na 495,4 milijuna kuna.

Uprava tvrtke navodi da se poslovanje u razdoblju siječanj-rujan ove godine odvijalo u otežanim uvjetima.

Izraženo se osjećaju posljedice recesije i to najviše kroz neizvjesnost naplate potraživanja i pogoršanu likvidnost, ističu iz Uprave i dodaju da su donosili odgovarajuće mjere za održavanje likvidnosti i da je Viadukt do sada izmirivao sve obveze prema državi i leasing kućama.

U trećem tromjesečju Viadukt i dalje poduzima mjere štednje i racionalizacije, a iz te tvrtke navode kako se to očituje i u iznalaženju poslova u inozemstvu (Njemačka, Libija, Alžir, Rusija).

S Libijom je, kako se navodi, potpisan ugovor o izgradnji cestovne infrastrukture u iznosu od 86,3 milijuna eura, radovi na gradilištu su u tijeku i pregovara se o sklapanju novih poslova.

U tijeku su pregovori o ugovaranju poslova u Rusiji i u tu je svrhu osnovano tvrtka Građevinska korporacija Viadukt Moskva, u završnoj je fazi ugovaranje poslova u Alžiru, radi se na optimizaciji troškova, naglašavaju iz Viadukta.

Također ističu da je broj zaposlenih smanjen za 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te da se i dalje smanjuje prirodnim odljevom ili sporazumnim raskidom.

Po podacima iz izvješća, krajem rujna ove godine Viadukt je imao 1.078 zaposlenih, dok je krajem rujna prošle godine zapošljavao 1.776 ljudi.

"U razdoblju do kraja godine očekuje se povećanje zaposlenosti proizvodnih kapaciteta, posebno na stranom tržištu, ostvarenje planskih rezultata, povećanje prihoda od građevinske realizacije i pozitivan poslovni rezultat", procjenjuje Uprava Viadukta u obrazloženjima izvješća.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙