FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 13. listopada 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu drugog kola regionalne košarkaške NLB lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Široki TT Kabeli 83:72 (18:21, 20:12, 23:21, 22:18) ostvarivši prvu pobjedu sezone. Najefikasniji igrači u Ciboninim redovima bili su Bojan Bogdanović sa 24 koša i četiri skoka, Marcus Johnson sa 17 koševa, te Leon Radošević i Drago Pašalić sa po 13 koševa. Široki su predvodili Vedran Morović (21) i Boris Barač (15). Bila je to prva pobjeda "vukova", dok je Široki upisao i drugi poraz.

ZAGREB - Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka kaznio je igrača Hajduka Anasa Sharbinija s dvije utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna zbog udaranja igrača Varaždina Maria Sačera na utakmici 9. kola Hajduk-Varaždin. Sudac utakmice Ante Vučemilović propustio je isključiti Sharbinija već mu je pokazao samo opomenu i to za "nekorektan odnos prema protivničkom igraču". Sharbini je ove sezone već bio isključen i to na utakmici Rijeka - Hajduk, a disciplinski sudac tada ga je kaznio s jednom utakmicom zabrane igranja i 6.000 kuna novčane kazne. Trenera Hajduka Stanka Poklepovića disciplinski sudac kaznio je ukorom zbog neprimjerenog prigovora sucu Ljubičiću po završetku utakmice Karlovac-Hajduk dok je trenera vratara Tonči Gabrića zbog vrijeđanja i psovanja suca kaznio s novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna.

LONDON - Divljanje srpskih navijača uoči utakmice Italija - Srbija u kvalifikacijama za EURO 2012. komentirali su i čelnici Međunarodne i Europske nogometne federacije Sepp Blatter, te Michel Platini utvrdivši kako samo 'nula posto tolernacije' može riješiti probleme s huliganima. "Bio sam šokiran kada sam vidio snimke iz Genoe. To je strašno. Još uvijek čekam rezultate istrage Disciplinske komisije Uefe, no samo nula posto tolerancije može riješiti ove probleme," kazao je predsjednik Uefe Platini. Prvi čovjek Fife također je šokiran događajima sa stadiona Luigi Ferraris. "Na stadionima bi svi trebali imati mjesto za sjedenje, a da je to bio slučaj u Genoi ne bismo imali problema. U Engleskoj takve scene više nisu moguće. Da Talijani primjenjuju takve mjere na svojim stadionima to sigurno ne bi bilo moguće," poručio je Blatter.

GLASGOW - Vezni igrač škotske nogometne reprezentacije i kapetan Celtica Scott Brown pauzirat će najmanje deset tjedana zbog ozljede stopala. Premda se prvotno činilo kako će njegov oporavak trajati nekoliko tjedana, na posljednjem liječničkom pregledu je ustanovljeno da je Brown slomio metatarzalnu kost zbog čega ga očekuje više od dva mjeseca pauze. Brown je zbog ozljede propustio posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za EP protiv Češke i Španjolske, a neće nastupiti niti na Old Firm derbiju, dvoboju protiv Rangersa koji je na rasporedu 24. listopada.

MADRID - Španjolski nogometni prvoligaš i osvajač prošlosezonske Europske lige, Atletico iz Madrida sljedeća će tri tjedna biti bez pomoći mladog reprezentativnog braniča Alvara Domingueza koji je ozlijedio lijevi gležanj tijekom uzvratnog dvoboja dodatnih kvalifikacija za odlakazk na Europsko prvenstvo protiv Hrvatske u Varaždinu. Dominguez je bio strijelac prvog pogotka u 3-0 pobjedi Španjolske u utorak, a u samoj završnici dvoboja je šepajući napustio teren.

BERN - Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako će do kraja ovoga mjeseca odlučiti o tome kako će kazniti Srpski nogometni savez (FSS) zbog nereda koje su prouzročili srpski navijači u utorak navečer u Genovi, a koji su za posljedicu imali prekid kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO između Italije i Srbije. UEFA je pokrenula istragu vezanu za događaje u Genovi, a kazna FSS-u bi mogla biti u rasponu od novčane do izbacivanja iz daljnjeg natjecanja. Odluku o kazni trebala bi donijeti Disciplinska komisija UEFA-e na sjednici 28. listopada.

RIM - Talijanska policija uhitila je 17 srpskih navijača nakon nereda koje su prouzročili na stadionu i izvan njega zbog kojih je prekinuta kvalifikacijska utakmica za odlazak na EURO 2012. između Italije i Srbije u Genovi. Među uhićenima je i 30-godišnji Ivan Bogdanov, vođa skupine navijača Crvene zvezde "Ultra Boys" kojega se sumnjiči kako je bio predvodnik nereda. Policija je Bogdanova pronašla kako se skriva u prtljažniku vozila kojim je pokušao napustiti stadion. Bogdanov je kliještima rastrgao zaštitnu ogradu na stadionu, te je tako omogućio ostalim huliganima bacanje baklji na travnjak. U neredima nakon što je utakmica prekinuta ozlijeđena su dva policajca i 14 navijača, a policija je srpskim navijačima oduzimala noževe i palice. Očekuje se da će utakmica biti registrirana sa 3-0 u korist Italije, ali Europski nogometni savez (UEFA) bi zbog nereda mogao kazniti oba saveza, srpski zbog divljanja njihovih navijača, a talijanski zbog loše organizacije utakmice.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙