FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli održan humanitarni koncert "Život pun nade"

Autor: dspo
PULA, 26. listopada 2010.(HINA) - Tridesetak izvođača nastupilo je večeras u dvorani Doma sportova "Mate Parlov" u Puli na humanitarnom koncertu koji je održan pod geslom "Život pun nade", a prikupljeni novac ići će za izgradnju Kuće svjetla u Cukrićima kraj Vodnjana, namijenjene slijepim i slabovidnim, ali i svim ostalim osobama s invaliditetom.

Riječ je o projektu koji je pokrenut 2003. godine te su do sada ostvareni značajni koraci u realizaciji ove Kuće svjetla u Istri.

Vrijednost cijelog projekta je oko 3,3 milijuna kuna a trenutno je u fazi realizacija druge faze. Ovaj dio projekta objedinjuje uređenje druge faze izgradnje i radova na objektima te uređenje interijera namještajem a vrijednost ove faze procjenjuje se na 500 tisuća kuna.

Jedinstveni Edukacijsko-rehabilitacijski centar slijepih Istre Cukrići, koji već sada prima izletnike s posebnim potrebama, u trenutku svoje izgrađenosti, moći će ugostiti 200 ljudi dnevno.

Cilj je poboljšanje kvalitete života slijepih osoba odnosno edukacija, rehabilitacija i mobilitet slijepih, poboljšanje zdravstvene preventive, omogućavanje korištenja svih sadržaja i za ostale kategorije osoba s invaliditetom, čime će se poboljšati socio-zdravstveni status svih kategorija osoba s invaliditetom.

Među brojnim glazbenicima koji su večeras nastupili u pulskom Domu sportova bili su Neno Belan, Tedi Spalato, Aki, Hus i Brk iz Parnog Valjka, Gustafi, Bojan Jambrošić, Kim Verson, Šajeta, Marko Tolja, Zdenka Kovačiček, Jelena Radan te Atomsko sklonište.

Cijeli je koncert izravno prenosila Hrvatska televizija. Organizatori koncerta bili su Savez udruga osoba s invaliditetom Istarske županije i Udruga slijepih Istarske županije koja kao nositelj ovoga projekta, već godinama organizira različite aktivnosti i prikuplja sredstava s ciljem što prije realizacije ovog Centra.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙