FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor: potpora snimanju filma o konvoju Libertas

Autor: vlar
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predstavnike Organizacijskog odbora i sudionike konvoja Libertas 1991., koji su je izvijestili o snimanju filma posvećenog humanitarnoj akciji probijanja pomorske blokade Dubrovnika tijekom Domovinskog rata, a koji će Vlada i financijski poduprijeti.

Kako je priopćeno iz Vlade, premijerka je istaknula da se humanitarna akcija konvoja Libertas nikada ne smije zaboraviti jer govori o slavnom vremenu, junaštvu i istinskom domoljublju. Važne poruke konvoja - zajedništvo i vjera u sebe ono su što nam i danas treba kako bismo ostvarili važan cilj za Hrvatsku, punopravno članstvo u Europskoj uniji, rekla je premijerka. Dodala je da će Vlada, na zahtjev Organizacijskog odbora i sudionika, i u financijskom smislu poduprijeti taj važan projekt.

U tom kontekstu, redatelj filma Veljko Bulajić nazvao je konvoj "Libertas" jednim od najblistavijih građanskih inicijativa, ne samo u Hrvatskoj, već i u mnogo širim razmjerima.

Uz premijerku Kosor, u izaslanstvu Vlade bio je i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xvl yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙