FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović primio izaslanstvo projekta „Hrvatska bez mina“

Autor: dpos
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo projekta „Hrvatska bez mina“, izvijestio je danas Ured predsjednika RH.

U izaslanstvu su bili bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, a danas predsjednik Upravnog odbora Zaklade za humanitarno razminiranje „Hrvatska bez mina“, Đurđa Adlešič, upraviteljica Zaklade te Lynne Montgomery, ambasadorica ovoga projekta kojeg je pokrenula još 2000. godine, te članice Počasnog savjeta dr. Nela Sršen i Štefanija Balog.

Zakladu je osnovao Hrvatski centar za razminiranje sa ciljem ubrzavanja razminiranja preostalih 840 kvadratnih kilometara minski sumnjivog prostora te edukaciju stanovništva na minski sumnjivim prostorima.

Osobito je potrebno ubrzati razminiranje u tri županije: Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, a još je 14 županija i 105 gradova i općina u Hrvatskoj ima minski sumnjivih prostora, a jedno od potencijalno najugroženijih područja je Park prirode Kopački rit.

Zaklada je postavila 2019. godinu kao rok za uklanjanje svih mina u Hrvatskoj, ali tempom kojim se razminiranje vrši to neće biti moguće ostvariti. Zbog toga je Upravni odbor Zaklade za humanitarno razminiranje pokrenuo akciju prikupljanja sredstava potrebnih za ostvarivanje tog cilja.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović podržao je nastojanja Zaklade te prihvatio pokroviteljstvo nad budućim akcijama, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙