FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 19. listopada 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti od 21 sati:

MOSKVA - Nogometaši Chelsea rutinski su odradili gostovanje u Moskvi pobijedivši Spartak 2:0 u susretu trećeg kola F skupine Lige prvaka. Pogotke za londonski sastav postigli su Juri Žirkov (23) i Nicolas Anelka (43). Ovom pobjedom "Bluesi" su zadržali maksimalan učinak u Ligi prvaka. U tri susreta upisali su tri pobjede uz razliku pogodaka 8:1. U drugom susretu iz skupine večeras se sastaju Marseille i Žilina.

ZAGREB - Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je imena kandidata za najboljeg atletičara i atletičarku svijeta ove godine, a među kandidatima je i hrvatska atletičarka Blanka Vlašić. Na listi se nalazi ukupno dvadeset imena, po deset u ženskoj i muškoj konkurenciji. Blankine suparnice su najbrža atletičarka ove godine Jamajčanka Veronica Campbell Brown, pobjednica na sedam od 11 utrka na 3.000 metara sa zaprekama Kenijka Milcah Chemos Cheywa, svjetska dvoranska prvakinja na 3.000 metara Etiopljanka Meseret Defar, vodeća petobojka i sedmobojka svijeta Britanka Jessica Ennis, pobjednica Dijamantne lige na 200 i 400 m Amerikanka Allyson Felix, brazilska skakačica s motkom Fabiana Murer, svjetska dvoranska i europska prvakinja u bacanju kugle Bjeloruskinja Nadežda Ostapčuk, svjetska dvoranska prvakinja u troskoku Kazahstanka Olga Ripakova, te poljska bacačica kladiva Anita Wlodarczyk. U muškoj konkurenciji za titulu atletičara godine bore se američki bacač kugle Christian Cantwell, američki šprinter Tyson Gay, svjetski dvoranski prvak na 3.000 m Amerikanac Bernard Lagat, svjetski dvoranski prvak u skoku s motkom Australac Steven Hooker, europski prvak na 100 i 200 m Francuz Christophe Lemaître, američki preponaš na 110 metar David Oliver, svjetski rekorder na 800 metara Kenijac David Rudisha, maratonac Zersenay Tadese, svjetski prvak u troskoku Francuz Teddy Tamgho i norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen.

ZAGREB - Mađarska Alba Volan iz Szekesfehervara prvi je klub koji je ove sezone u EBEL ligi u hokeju na ledu promijenio trenera. Šveđanin Ulf Weinstock je dobio otkaz, a umjesto njega momčad će privremeno voditi njegov dosadašnji pomoćnik Lajos Enekes. Ime Weinstockovog nasljednika bit će poznato nakon iduće dvije utakmice protiv Medveščaka i Olimpije. Nakon 12 kola Alba se nalazi na posljednjem, 10. mjestu ljestvice sa osam bodova. Mađari su upisali tek tri pobjede uz devet poraza.

LONDON - Nakon što je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson potvrdio kako bi Wayne Rooney mogao napustiti Old Trafford počeo je lov na jednog od najboljih napadača na svijetu. Kako javljaju otočki mediji za usluge engleskog napadača zainteresirani su Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea i Manchester City. Najviše izgleda daje se "Kraljevskom klubu" koji slaže 'momčad snova'. Realov trener Jose Mourinhio nikada nije skrivao kako iznimno cijeni Rooneya, a novac u Realu nikada nije bio problem. Mourinho se nada kako bo mogao ponovo spojiti Cristiana Ronalda i Rooneya koji su United doveli na krov Europe. Generalni direktor Real Madrida Jorge Valdana kazao je kako nema momčadi na svijetu koja ne bi željela Rooneya, ali da u ovom trenutku Real ne treba napadača. "Imamo dva sjajna napadača Ronalda i Higuaina i nema potrebe stvarati gužvu u napadu," kazao je Valdano.

ZAGREB - Više od dvije tisuće Bad Blue Boysa pojavilo se u utorak na treningu hrvatskog nogometnog prvaka Dinama kako bi pružilo 'modrima' podršku uoči nastavka natjecanja u Europskoj ligi i susreta protiv Club Bruggea koji je na rasporedu u četvrtak na stadionu Maksimir. Navijači su posjetili trening Dinama na Hitrec Kacijanu kako bi podržali igrače, ali i kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo prema Zdravku Mamiću i vodstvu kluba. Nakon desetak minuta pjevanja i bodrenja uslijedila je i bakljada, koju su igrači popratili pljeskom. Zanimljivo, treningu nije prisustvovao nitko od čelnika Dinama. Prije dolaska na trening BBB su na spomeniku u čast poginulim navijačima zapalili 100-tinjak lampaša. Premda su se pojavili na treningu BBB su naglasili kako njihov bojkot utakmica i dalje traje. "Zadovoljni smo brojem ljudi koji su stigli iz raznih dijelova Hrvatske. Željeli smo pružiti podršku igračima i stručnom stožeru, no bojkot i dalje ostaje, " poručili su BBB.

MANCHESTER - Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Manchester Uniteda Alex Ferguson potvrdio je pisanje engleskih listova da Wayne Rooney želi napustiti Old Trafford poručivši kako je šokiran takvim raspletom situacije. "Razgovarao sam s Wayneom i kazao mi je kako želi napustiti klub. Ostao sam šokiran, kao i svi ostali u klubu. Uopće mi nije jasno zašto želi otići," kazao je Ferguson, te dodao: "Otkako je stigao na Old Trafford stalno smo mu pomagali, pa je zbog toga još teže shvatiti njegovu želju za rastankom." Ferguson je naglasio kako su vrata Old Trafforda za Rooneya širom otvorena i kako se nada da će mladi engleski napadač ipak ostati među "Crvenim vragovima". Međutim, Ferguson je prvoj zvijezdi kluba jasno poručio. "Tražio sam od njega da poštuje naš klub, tradiciju i navijače bez obzira kakvu odluku donio. Tražio sam od njega da se ponaša kao pravi profesionalac." Rooney je stigao u ManU 2004. godine kao 18-godišnjak iz Evertona za 25.6 milijuna funta, što je i dalje rekordni transfer na svijetu za igrače mlađe od 20 godina. Njegov sadašnji ugovor završava u lipnju 2012.

MILANO - Talijanski nogometni prvoligaš Cagliari kažnjen je sa 25,000 eura zbog rasističkog vrijeđanja napadača Intera Samuela Eto'oa tijekom nedjeljnog dvoboja 7. kola talijanskog prvenstva zbog čega je utakmica bila prekinuta na tri minute. Nakon prekida utakmica je nastavljena bez daljnjih problema. Roma je kažnjena sa 10,000 eura zbog toga što je jedan navijač uperio lasersko svjetlo u oči pomoćnog suca tijekom subotnjeg susreta protiv Genoe.

BERLIN - Direktor za komunikacije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Mark Adams izjavio je kako amerčki atletičar LaShawn Merritt neće moći u Londonu 2012. godine braniti naslov olimpijskog pobjednika na 400 metara osvojen u Pekingu bez obzira što će mu do tada isteći 21-mjesečna suspenzija koju mu je izrekla Američka antidopinška agencija (USADA) zbog korištenja dopinga. Merritt je u ponedjeljak kažnjen sa 21 mjesecom zabrane nastupa zbog previsoke razine testosterna, ali kao početak kazne određen je 28. listopada prošle godine jer od tada nije nastupao. "Pravila MOO-a vrlo jasno govore kako je bilo kojem sportašu koji je kažnjen zabranom nastupa na šest mjeseci ili više zabranjen nastup na sljedećim Igrama. To pravilo vrijedi za sve", rekao je Adams. Američka arbitražna udruga smatra kako je pravilo MOO-a u suprotnosti s kodeksom Svjetske antidopinške agencije (WADA), a kako je MOO potpisnik WADA-ina kodeksa, Merrittu se ne bi smjelo zabraniti nastup na OI u Londonu. "Veselim se što skorijem povratku natjecanjima kako bih dokazao da su moji raniji uspjesi, uključujući i olimpijsko zlato, ostvareni pošteno", kazao je Merritt.

STOCKHOLM - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Stockholmu, nakon uspješno odigranih kvalifikacija Dodig je u 1. kolu nadigrao osmog nositelja i trenutačno 42. igrača svijeta, Španjolca Tommyja Robreda sa 6-3, 6-2 nakon sat i četiri minute igre. U 2. kolu Dodig će igrati protiv pobjednika susreta između Nijemca Tobiasa Kamkea i Čeha Jana Hajeka.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙