FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: znanstveni skup "Memorija Mediterana"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 15. listopada 2010. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeo Međunarodni znanstveni skup "Memorija Mediterana" koju su zajednički organizirali Centar za mediteranske studije Sveučilišta u Zagrebu i UNESCO.

Trodnevni skup, na kojem sudjeluje 50-ak gradonačelnika gradova u kojima su nekad bili pomorski konzulati Dubrovačke Republike te znanstvenici i povjesničari, u cijelosti je posvećen tim konzulatima kojih je bilo 80 u raznim mediteranskim gradovima.

Pozdravivši sudionike, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetio je na ulogu Dubrovnika u mediteranskoj povijesti i kulturi, istaknuvši kako je upravo Dubrovnik pravo mjesto za održavanje takva skupa kojim se želi podsjetiti na zajedničke korijene i vrijednosti sredozemnih država, kultura i naroda.

Direktor UNESCO-ova ureda u Španjolskoj Jose Manuel Gironeze je, naglasivši važnost skupa, kazao kako je on čvrsta karika kojom se žele povezati sredozemne države te potaknuti suradnja sredozemnih gradova u kojoj bi pokretačku ulogu svojim povijesnim značenjem imao upravo Dubrovnik.

U sklopu Međunarodnog skupa "Memorija Mediterana" večeras se u dubrovačkoj galeriji "Sebastijan" otvara izložba "Granice" grčkog autora Dimitra Labretesa.

(Hina) xhspa yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙