FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: skup o izobrazbi pomoraca

Autor: dsil
RIJEKA,14. listopada 2010.(Hina) - U sklopu Britanskih dana u Rijeci danas je na Pomorskome fakultetu riječkoga Sveučilišta održan stručni skup o izobrazbi pomoraca na kojem su sudjelovali hrvatski i britanski stručnjaci.

No otvorenju skupa nazočne su pozdravili dekan Pomorskoga fakulteta Serđo Kos, ravnateljica Uprave pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić-Kostelac i bitanski veleposlanik u Hrvatskoj David Blunt.

John Basley s pomorske akademije "Warsash" iz Southamptona u Velikoj Britaniji izložio je model izobrazbe časnika na toj akademiji i u Velikoj Britaniji.

Maja Markovčić-Kostelac predstavila je nacrt novog alternativnog programa školovanja za najviša zvanja u pomorstvu. Po tom nacrtu, takvom bi školovanju mogli pristupiti kandidati sa završenom srednjom pomorskom školom, položenim časničkim ispitom te s 36 mjeseci plovidbe. Školovanje bi trajalo šest mjeseci, a provodile bi ga isključivo visokoškolske ustanove, dodala je Markočić-Kostelac.

Ravnatelj Srednje pomorske škole u Zadru Svetko Perković predstavio je srednjoškolski sustav za pomorska zanimanja u Hrvatskoj, a Pavao Komadina s riječkoga Pomorskog fakulteta sustav visokoškolske izobrazbe, nakon čega je održana rasprava.

U sklopu Britanskih dana u Rijeci, koji su počeli jučer, danas je na programu predstavljanje sustava izobrazbe u Velikoj Britaniji te radionice iz prirodnih znanosti, tribina o klimatskim promjenama i susret veleposlanika Davida Blunta sa studentima riječkoga Sveučilišta.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙