FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo Saveza osoba s invaliditetom

Autor: dmak
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas predstavnike Hrvatskog saveza slijepih, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te Udruženje radnika invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa sjedištem u Banja Luci koji su ga upoznali sa svojim specifičnim problemima, priopćeno je iz Predsjednikova ureda.

Hrvatski savez slijepih upozorio je kako su slijepe osobe ispuštene iz Zakona o udžbenicima tako da je financiranje obrazovanja na Brailovom pismu prepušteno donatorima, roditeljima i pojedincima. Slijepe osobe su također ispuštene iz Zakona o javnim cestama što im stvara dodatne probleme, navodi se u priopćenju.

Savez distrofičara zamolio je predsjednika Josipovića za podršku u pronalasku prostora za kontinuiranu rehabilitaciju tijekom cijele godine. Kao zajednički problem svih osoba s invaliditetom ukazali su na neujednačenost socijalnih primanja za osobe s invaliditetom koje su osobito pogođene recesijom zbog čega su dodatno smanjena njihova primanja, ističe se u priopćenju. Dodaje se da su predstavnici osoba s invaliditetom izvijestili predsjednika Josipovića i o procesu donošenja novog Zakona o udrugama i novog Zakona o socijalnoj skrbi.

Predstavnici Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske zamolili su za pomoć u ostvarivanju svojih socijalnih prava, kao i za podršku u otvaranju ureda koji bi se u Hrvatskoj bavio njihovom problematikom. Spomenuta su i stanarska prava osoba s invaliditetom, a predsjednik Josipović je istaknuo kako se taj problem treba riješiti u okviru odnosa s Bosnom i Hercegovinom, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙