FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 14. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 13. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. listopada:

ZAGREB - U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) započinje dvodnevna konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Otvorenje je u 9 sati, nakon čega će ravnatelj DUZS-a Damir Trut imati uvodno izlaganje. Izjave za medije očekuju se u 9,20 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256b).

Održat će se i Drugi sastanak čelnika regionalnih službi za žurne situacije iz Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske, u sklopu kojega će se potpisati bilateralni sporazumi s područja zaštite i spašavanja između Hrvatske i Makedonije te Slovenije i Makedonije (11 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256b).

ZAGREB - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi održat će konferenciju za novinare u povodu Europskog dana darivanja organa, o čemu će govoriti ministar Darko Milinović predsjednik Povjerenstva za transplantaciju Branislav Kocman, članovi transplantacijskog tima iz KB Dubrava i drugi (11 sati, Velika dvorana Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a).

ZAGREB - U povodu treće cjeline u realizaciji građevinskog projekta na Cvjetnom trgu, HOTO grupa će održati konferenciju za novinare (12 sati, predvorje stambeno-poslovnog kompleksa "Cvjetni", Trg Petra Preradovića 4-6).

TUHELJSKE TOPLICE - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije organizator je i domaćin sastanka ravnatelja županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode, koji će se održati 14. i 15. listopada. Tema ovogodišnjeg skupa je "Zaštita prirode na županijskoj razini - kakvi su realni dosezi ustanova u postojećim okolnostima" (10 sati, Terme Tuhelj).

ZAGREB - Otvorenje 31. Zagrebačkih književnih razgovora na temu "Biblijski poticaji u suvremenim europskim književnostima", na kojima se očekuje sudjelovanje 13 izlagača iz Makedonije, Slovačke, Portugala, Njemačke, Češke, Rusije, Grčke, Poljske i Hrvatske (20 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/1).

ZAGREB - Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište predstavit će na konferenciji za novinare prvu ovosezonsku dramsku premijeru, predstavu "Drama o Mirjani i ovima oko nje" mladoga hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Anje Maksić Japundžić. Bit će predstavljena kazališna suvenirnica i promotivni spot kojim započinje medijska kampanja u povodu 150. sezone HNK (13 sati, HNK, Trg Maršala Tita 15).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Antički Grci na tlu Hrvatske", koja s više od 480 izložaka, skulptura, numizmatike, keramike, nakita, oružja, vojne opreme, predmeta s područja pomorstva i religije, prvi put na jednome mjestu objedinjuje najznačajnije izloške iz tridesetak muzeja, zbirki i institucija od Istre do Dubrovnika (19 sati, Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZABOK - Na konferenciji za novinare u povodu ovogodišnje kulturne manifestacije "Dani K.Š. Gjalskog", koja će se održati od 18. do 23. listopada, objavit će se ime dobitnika književne nagrade K.Š. Gjalskog za ovu godinu (11 sati, dvorac Gjalski, Gredice kraj Zaboka).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare predstavit će se ovogodišnje izdanje manifestacije "Mjesec hrvatske knjige", koja se tradicionalno održava u brojnim hrvatskim knjižnicama od 15. listopada do 15. studenog (11 sati, Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙