FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Predsjednik Republike Ivo Josipović velikim uspjehom Hrvatske u 2013. godini smatra ulazak u Europsku uniju, no razočaran je događajima na političkoj sceni na kojoj su prevladavali ideološki sukobi, kao i nedovoljnim rezultatima "u ekonomskoj sferi". "Imam dvojak osjećaj kad govorim o 2013. godini", rekao je Josipović večeras u Dnevniku HTV-a. Veliki uspjeh, ističe, bio je ulazak u Europsku uniju, a sve provedene reforme dale su nadu da Hrvatska može brzo iskoristiti 'benefite' koje nosi EU. "Međutim, drugih šest mjeseci su ipak značili određeni pad, posebice kad vidimo političku scenu gdje prevladavaju ideološki sukobi i to ne uvijek na razini koju bismo voljeli da postoji", ocijenio je predsjednik dodavši kako zbog toga postoji "određeno razočaranje", kao i zbog činjenice "da u ekonomskoj sferi nismo učinili sve ono što je željeno". "Međutim, ja tih šest mjeseci gledam kao jednu oscilaciju, a ne kao trend i vjerujem da Hrvatska može bolje i Hrvatska će to bolje i učiniti", ustvrdio je. Govoreći o velikom broju nezaposlenih, Josipović je rekao kako je najstrašnije da su najveći dio njih mladi, odnosno pripadnici generacije koja je najobrazovanija. Visoka nezaposlenost mladih je, smatra predsjednik, izazov europske razine. "Čini mi se da sudbina Europe, europskog projekta, kvalitete i demokracije svih društava, pa i Europe, ovisi o tome hoćemo li mladima uspjeti osigurati odgovarajuću priliku", ocijenio je.

ZAGREB

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je danas kako podizanje optužnice u slučaju Hipokrat protiv velikog broja liječnika znači da se radi o ozbiljnoj i teškoj situaciji za hrvatsko zdravstvo. "Čim je optužnica podignuta znači da se radi o ozbiljnoj situaciji i postoji sumnja. Vidjet ćemo što će sudski proces dokazati ili neće i tu će Ministarstvo ili Komora reagirati", istaknuo je Ostojić za HRT. U aferi Hipokrat, optuženo je 364 liječnika i ljekarnika te farmaceutske tvrtke Farmal i njenih čelnika i zaposlenika zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. Ostojić je demantirao optužbe da su i njemu farmaceutske tvrtke plaćale putovanja i stipendiju. Naime, jedan neimenovani liječnik opće medicine za jedan je medij ustvrdio kako je bez pomoći farmaceutskih kuća nemoguće s liječničkom plaćom putovati po kongresima i plaćati kotizaciju te pozvao da se postavi pitanje ministru Ostojiću kako je on platio svoju edukaciju u SAD-u i tko mu je njemu gastroenterologu financirao odlazak na psihijatrijski kongres sa suprugom u Havani. "Nikad u životu nisam bio na Kubi, a time ni u Havani. Stipendiju sam dobio na međunarodnom javnom natječaju Američke akademije gastroenterologije kao jedini predstavnik Europe', istaknuo je Ostojić.

GLINA

U napuštenoj kući u Glini, u Ulici kneza Branimira, pronažen je mrtav muškarac, a policija je identifikacijom ustanovila kako je riječ o Stjepanu Radočaju (64) hrvatskom branitelju i invalidu Domovinskog rata. Današnjom obdukcijom u sisačkoj Općoj bolnici utvrđeno je da je uzrok smrti pothlađenost. Radočaj je živio sam u obnovljenoj kući u selu Šatorinja, a brat Vlado i rođaci prijavili su njegov nestanak policiji početkom studenoga, kada je nestao iz kuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙