FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Dosadašnja inicijativa Nacionalni forum Nikice Gabrića pokrenula je danas svoju transformaciju u političku stranku, osnivanjem ogranka regije Zagreb. Sa inicijativnog skupa održanog u hotelu Sheraton, Gabrić je poručio kako je namjera Nacionalnog foruma pokrenuti pozitivne promjene u društvu i vratiti fokus s besplodnih ideoloških i svjetonazorskih rasprava na egzistencijalna pitanja. Velike stranke prozvao je da ne znaju za kulturu dijaloga, nego potiču ideološke rasprave. "Imamo relativno poštenu vladu, koja je nakon HDZ-a dobila mandat da mijenja društvo, ali oni su ostali vlada stranke, a ne građana", kazao je Gabrić, koji je uvjeren da je reforme nemoguće provesti bez podrške 80 posto građana.

PULA - Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan danas je izrazio zadovoljstvo procesom prerastanja Nacionalnog foruma Nikice Gabrića u političku stranku, istaknuvši da je Hrvatska široko demokratsko društvo s različitim političkim idejama i programima. "Osobno sam sretan. To je jedan novi program i jedna nova politička stranka na hrvatskoj poličkoj sceni. Stranke su se osnivale i izlazile na izbore i tako će uvijek biti. Mi smo jedno široko demokratsko društvo u kojem postoje različite političke ideje i programi, izjavio je Dragovan novinarima na izbornoj konvenciji istarskog SDP-a u Puli.

PULA - SDP može samo kao jedinstvena, odgovorna i stabilna stranka ponovno dobiti povjerenje građana, poručio je danas potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na izbornoj konvenciji istarske županijske organizacije stranke, na kojoj su za potpredsjednike te organizacije izabrani Dino Kozlevac, bivši predsjednik, i Danijel Ferić. "Dobro je misliti različito, ali u tome ne smije doći do podjele i djelidbe", istaknuo je Komadina. Ustvrdio je kako je Istra specifična, politički lijeva, regionalna te posebna i liberalna u političkom i svjetonazorskom smislu, a upravo te specifičnosti Istre, naglasio je, treba i politički prepoznati.

ZAGREB - Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik borave danas u Zagrebu, gdje je za njih pripremljen cjelodnevni adventski program koncerata, kina i vožnji gradom, a posjetit će i Ured predsjednika, gdje će se pridružiti na ručku hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i njegovoj supruzi Tatjani. Djeca SOS Dječjeg sela Lekenik na Adventu u Zagrebu borave na inicijativu predsjednika Josipovića i gospođe Tatjane Josipović, koji su im se pridružili na jutrošnjem Božićnom koncertu "Klinaca s Ribnjaka" u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Predsjednik Josipović tom se prigodom zahvalio donatorima na pomoći u organizaciji boravka djece iz SOS sela u Zagrebu, kojoj je zaželio svako dobro za Božić i predstojeće blagdane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙