FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - 'Nacionalni forum' formira inicijativu za osnivanje ogranaka regije Zagreb, a skup koji se danas održava u hotelu "Sheraton" otvoriti će idejni začetnik i predsjednik Nacionalnog foruma dr. Nikica Gabrić. U Forumu ističu kako su se na takav korak odlučili zbog aktualne situacije u Hrvatskoj te poražavajućih gospodarskih i ekonomskih pokazatelja, a na poticaj mnogobrojnih građana koji su prihvatili ideju o osnivanju stranke te dali svoju potporu. Tijekom prosinca i siječnja planirana je organizacija niza područnih inicijativnih odbora koji će djelovati na lokalnoj razini, a kasnije ujedinjenjem i na nacionalnoj.

ZAGREB - Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu sinoć je preplavio duh središnjeg Londona prve večeri dvodnevnog Međunarodnog festivala komedije u kojoj je nastup četvero stand-up komičara s britanske klupske scene do suza nasmijao hrvatsku publiku. Festival pod nazivom "London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije" u Zagrebu ove subote i nedjelje predstavlja ponajbolje programe kazališta Soho Theatre, prestižne lokacije londonske komičarsko-kabaretske scene smještene u samom srcu slavne četvrti Soho. Kanađanka jamajčanskog podrijetla Dana Alexander, Londončanin španjolskih korijena John Gordillo i mlada zvijezda u usponu Seann Walsh, koji u Britaniji ima i vlastiti televizijski show na postaji Comedy Central, zajedno s voditeljem programa Javierom Jarquinom, Novozelanđaninom južnoameričkih i kineskih korijena, izveli su dvoipolsatni program vrhunske tipične anglosaksonske stand-up komedije, u kojoj nisu prezali od načinjanja društvenih tabua, prostih šala, ali i ponešto melodrame. Njihov je program u Lisinski privukao mahom mlađu urbanu publiku, koja je njihove šale odlično razumjela i čitavo vrijeme reagirala smijehom, aplauzom i ovacijama. Strani gosti pokazali su da su se dobro pripremili za nastup u Zagrebu jer su se šalama i smiješnim anegdotama doticali brojnih lokalnih obilježja i tema - novca, jezika, običaja, ali i lijepih žena.

ZAGREB - Projekcijom filmova "Bijeg" Srđana Keče o trima Romkinjama i "Camille Claudel 1915" Brune Dumonta o poznatnoj francuskoj kiparici s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, u zagrebačkom kinu Europa večeras počinje 11. Human rights film festival (HRFF). Bogat program festivala do 13. prosinca donosi niz filmskih ostvarenja poput filma "Psi lutalice" proslavljenog redatelja tzv. "drugog novog vala" tajvanskog filma Ming-liang Tsaia. U fokusu ovogodišnjeg programa tema je ekološke krize, o kojoj govore četiri dokumentarca iz programa festivala "Slušaj me!", "Više od meda", "Čaj ili struja" i "Mletački sindrom", program uključuje i diskusije koje će se održavati u dvorani Müller. Od ove godine uveden je i dodatni, uvodni festivalski dan za dodatne projekcije i diskusije u subotu 7. prosinca, te post-festivalski program "Vikend filozofije" 14. i 15. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙