FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

RIJEKA - Izaslanstvo Katara, koje je predvodio katarski ministar energetike i industrije Mohammed Bin Saleh Al-Sada, posjetilo je jučer Islamski centar u Rijeci gdje se susrelo s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom Azizom Hasanovićem, glavnim imamom Hajrudinom Mujkanovićem i riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, priopćeno je na internetskim stranicama riječke gradske uprave. Ministar energetike i industrije Katara Mohammed Bin Saleh Al-Sada izjavio je da mu je drago što je posjetio Rijeku i riječki Islamski centar, kojeg smatra pravim umjetničkom djelom. Rekao je da je država Katar zainteresirana za razvijanje dobrih gospodarskih odnosa s Hrvatskom, posebice otkako je Hrvatska postala članica EU.

OPATIJA - Novi predsjednik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata za Primorsko-goransku županiju je Marko Boras Mandić, odlučeno je na sinoćnjoj izbornoj skupštini održanoj u Opatiji kojoj je nazočila i članica predsjedništva HNS-a ministrica Anka Mrak Taritaš. Potpredsjednici organizcije su Tatjana Smeraldo i Đanino Sučić. Boras Mandić je na konferenciji za novinstvo istaknuo je da se na skupštini osjećalo zajedništvo članova stranke a da su i gosti iz drugih političkih stranaka izrazili da u HNS-u vide predvodnika drugačije Hrvatske.

RIJEKA - Šibensko-kninska organizacija HNS-a postigla je ogroman napredak i na pravom je putu, poručio je sinoć predsjednik te stranačke organizacije Petar Baranović, uoči glasovanja na stranačkoj županijskoj izbornoj konvenciji od koje se očekuje da će mu, kao jedinom kandidatu, potvrditi novi mandat na čelu županijske organizacije. Baranović je istaknuo kako je HNS u Šibensko-kninskoj županiji u zadnje četiri godine za 50 posto povećao svoje članstvo, a u još većem postotku povećao je broj mandata - U Saboru, županijskoj skupštini te gradskim i općinskim vijećima.

ZAGREB - Tijekom radova na redovitom održavanju JANAF-ovog cjevovoda jučer je na 127. kilometru naftovoda na dionici Sisak–Slavonski Brod došlo do manjeg oštećenja priključne cijevi i istjecanja manje količine nafte, koje je ubrzo bilo i zaustavljeno, priopćio je Jadranski naftovod JANAF.

ZAGREB - Bogatstvo hrvatskoga jasličkog stvaralaštva - od najstarijega do suvremenoga predstavlja izložba "Hrvatske božićne jaslice na izložbama '100 presepi' u Rimu, 1996.-2012." autora Josipa Barleka, koju je sinoć u Etnografskome muzeju otvorio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. U odabiru profesora Barleka izloženo je 56 jaslica koje su hrvatsko jasličko stvaralaštvo predstavljale svjetskoj javnosti tijekom 17 godina - od 1996. do prošle godine - na jednoj od najpoznatijih izložbi božićnih jaslica na svijetu.

ZAGREB - Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti ocijenila je danas da Vladin nacrt Zakona o životnom partnerstvu sadrži niz odredaba u kojima se teško krše temeljna ljudska prava, osobito prava djece, te da je riječ o "novoj podvali vladajućih i iznimno opasnom zakonu" sa štetnim posljedicama na slobode i prava svih građana i na cjelokupno društvo. Udruga u priopćenju navodi da bi "pripisivanje gotovo svih prava koja ima brak, kao zajednica žene i muškarca, jednoj sadržajno potpuno drugačijoj zajednici, predstavljalo izigravanje volje birača i demokratskog izjašnjavanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙