FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 24. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić večeras je izjavio kako građani ne trebaju biti zabrinuti zbog novog zaduženja od 200 milijuna eura, rekavši da je riječ o redovitom zaduženju u sklopu državnog proračuna, te istaknuvši da se država mora zaduživati sve dok ne ostvari gospodarski rast i veću zaposlenost. "Građani ne trebaju biti zabrinuti, to je sve u sklopu proračuna, znači redovito zaduženje", rekao je Linić u Dnevniku Nove TV, komentirajući današnju odluku Vlade s telefonske sjednice, kojom se Hrvatska zadužila za 200 milijuna eura za izvršenje izdataka proračuna u ovoj godini. Upitan kada će se Hrvatska prestati zaduživati i uzimati kredite, jer još vraćamo kamate i nismo došlo do glavnice, Linić je odgovorio kako država troši više nego što naplati poreza te da se mora zaduživati sve dok ne bude imala gospodarski rast i najmanje 1,6 milijuna zaposlenih.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u božićnoj čestitki upućenoj svim vjernicima i ljudima dobre volje istaknuo je kako je Isus svojim utjelovljenjem pokazao da je Bog uvijek u središtu svih odnosa zasnovanih na ljubavi, a slika tog odnosa jest obitelj, kao panj iz kojega izrasta mladica - čovjek stvoren iz ljubavi i stvoren da bi ljubio. "Božićne nam jaslice pokazuju da svatko, ali baš svatko, u božićnom otajstvu ima svoje mjesto: i Bog, i obitelj, i pastiri, i mudraci, i anđeli - svi, baš svi. Nepojmljivo bi u tom smislu bilo da mudraci dođu na mjesto Isusa, ili da središnje mjesto Svetoj obitelji oduzmu pastiri ili anđeli", neke su od kardinalovih misli što ih je izrekao u božićnoj čestitki koju je večeras uputio svima u Domovini i inozemstvu.

ZAGREB - Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico istaknuo je u večerašnjoj božićnoj poruci da smo pozvani odnositi se prema drugima onako kako se Bog odnosi prema nama. Nadbiskup D'Ericco čestitku je uputio putem Hrvatskoga katoličkog radija i emisije "Glas Hrvatske" Hrvatskoga radija i namijenio ju je iseljenicima, a Božić je posebno čestitao, kako je naveo, prijateljima Hrvatima koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gdje je, kao papin predstavnik, služio nekoliko godina.

ZAGREB - U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić obišla je danas korisnike Doma za starije i nemoćne te pučke kuhinje Caritasa pri Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkome Svetom Duhu te im podijelila prigodne darove. "Na Badnjak kao i prošle godine ono novaca nešto malo što nam je ostalo u ministarstvu donirali smo ovoj pučkoj kuhinji", rekla je, dodajući da je to 40-ak tisuća kuna koje bi trebale pomoći jednoj od pučkih kuhinja s najbrojnijim korisnicima u Zagrebu. "Međutim, ovo danas je na neki način simbolična potpora svim pučkim kuhinjama u Hrvatskoj koje nažalost hrane veliki broj ljudi koje bez pučke kuhinje ne bi imali niti ovaj jedan topli obrok", izjavila je novinarima Milanka Opačić.

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u ime Predsjedništva i svih tijela stranke te svoje osobno svim članovima HDZ-a te svim vjernicima i ljudima dobre volje poželio čestit i blagoslovljen Božić, prvi koji u Hrvatskoj slavimo kao punopravni članovi EU. "Ovo je prvi Božić kojega slavimo kao punopravni članovi velike Europske obitelji, zato se noćas sjetimo svih onih predvođenih predsjednikom Tuđmanom koji su za to najzaslužniji", navodi Karamarko u božićnoj čestitki.

ZAGREB - Zagrebački SDP danas je, na Badnjak, organizirao tradicionalnu "humanitarnu kavu", ovaj put za Harfu, udrugu koja se bori protiv nasilja nad vršnjacima, za koju je prikupljeno oko 8000 kuna dobrovoljnih priloga. Dobitnica ovogodišnje nagrade "Luka Ritz" Lamia Belošević ispred udruge prikupila je te dobrovoljne priloge. Nazočne su pozdravili predsjednik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić i zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, a u akciji su sudjelovali i mnogi drugi zastupnici i ministri te prijatelji i simpatizeri SDP-a.

KORČULA - Mještani Pupnata na otoku Korčuli za Božić na jedinstven način lovorom kite unutrašnjost župne crkve Gospe Sniježne. Ni najstariji Pupnaćani ne znaju od kada se tako kiti crkva koja je građena od 1600. do 1620. godine, a nakon još dvije nadogradnje posvećena je 1772. godine. Crkva se kiti svake godine o Božiću tako da muškarci svečano pletu lovor, čije je slaganje vrlo složeno jer ga mnogo treba, a žene uređuju jaslice.

SLAVONSKI BROD - U prometnoj nesreći koja se oko 13 sati dogodila na autocesti A3 Zagreb-Lipovac kod Dragalića poginula su dvojica muškaraca, jedan na mjestu nesreće, a drugi je umro rano večeras u slavonskobrodskoj bolnici, doznaje Hina od županijske državne odvjetnice Mirele Šmital. Dvojica muškarca u dobi od 33 i 37 godina žrtve su prometne nesreće kod Dragalića, 37- godišnjak je poginuo na mjestu nesreće, dok je 33- godišnjak umro u slavonskobrodskoj bolnici.

ZAGREB - Nakon što je Upravno vijeće Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu na sjednici u ponedjeljak prihvatilo ponovljenu kandidaturu dosadašnje v.d. ravnateljice tog muzeja Snježane Pintarić za još jedan mandat, Pintarić je izrazila zadovoljstvo takvom odlukom Vijeća. "Drago mi je da me vijeće predložilo", kazala je Pintarić komentirajući tu vijest u razgovoru za Hinu. "S voljom i predanošću radim taj posao i nadam se da i javnost vidi rezultate", poručila je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙