FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

ZAGREB, 27. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4.30 sati.

ZAGREB - Hrvatski će sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja razmotriti Vladin prijedlog državnog proračuna za iduću godinu. Prihodi državnog proračuna za 2014. planirani su na razini od 113,1 milijardu kuna, a rashodi u iznosu od 130,5 milijardi kuna, pa planirani deficit državnog proračuna iznosi gotovo 17,5 milijardi kuna. Rast prihoda u idućoj godini temelji se ponajprije na povećanju međustope PDV-a s 10 na 13 posto od 1. siječnja iduće godine, kao i viših prihoda zbog fiskalizacije i viših trošarina na duhan. Na rashodnoj strani najviše rastu obveze prema EU, i to za 4,4 milijarde kuna, ali i kamate na uvećani javni dug. Prijedlog proračuna za iduću godinu temeljen je na projekciji gospodarskog rasta od 1,3 posto, dok u 2015. Vlada očekuje rast BDP-a za 2,2 posto, a u 2016. do 2,5 posto.

ZAGREB - Nakon cjelodnevne rasprave o rebalansu ovogodišnjeg državnog proračuna, Sabor je večeras kratko raspravio i prijedlog izmjena Zakona o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi, po kojemu će se šumarska savjetodavna služba izdvojiti iz sustava Hrvatskih šuma i pripojiti poljoprivrednoj, kao poseban odjel. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina uvodno je ocijenio da će prebacivanje 29 djelatnika Hrvatskih šuma u zaseban odjel poljoprivredne savjetodavne službe omogućiti učinkovitije obavljanje poslova savjetovanja, u svrhu što boljeg iskorištavanja europskih fondova.

Franjo Lucić (HDZ) uvjeren je, međutim, da 29 djelatnika nije dovoljno da pokrije cijelo područje Hrvatske. Posebno je kritizirao rješenje po kojem će se doznaka stabala u šumama šumoposjednika, obilježavanje drveta i ostalih šumskih proizvoda te izdavanje popratnice, kao i organiziranje prodaje šumskih proizvoda prepustiti licenciranim izvođačima.

ZAGREB - Mjuzikl "Spamalot Montyja Pythona" prema libretu i stihovima jednog od članova slavne britanske skupine komičara Erica Idlea svoju će zagrebačku premijeru imati 14. prosinca u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komediji u režiji Igora Mešina i uz dirigentsko vodstvo Krešimira Batinića. Idleova glazbena komedija nastala je prema motivima iz filma "Monty Python i Sveti gral", scenarij kojega potpisuju članovi legendarne skupine Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin, nadahnutog srednjovjekovnim kronikama o kralju Arthuru. Idle je u njih je upleo sve čega se mogao dosjetiti, temeljeći radnju svog mjuzikla na apsurdnom i nevjerojatno duhovitom asocijativnom nizu događaja kojemu je arturijanska legenda samo povod.

VINKOVCI - Prikazivanjem biografskog dokumentarnog filma "Marley" Kevina MacDonalda o legendarnom jamajkanskom reggae glazbeniku Bob Marleyu, Festival dokumentarnog rock filma (DORF) započeo je u Vinkovcima sa serijalom zimskih projekcija dokumentarnih glazbenih filmova s ciljem promoviranja te vrste filmske umjetnosti.

"Svakoga utorka prikazivat ćemo sve ono što radimo već tri godine, a započinjemo izvrsnim dvosatnim fimskim ostvarenjem o Bob Marleyu, prvom koji je odobrila obitelj toga glazbenika", kazao je uoči projekcije direktor DORF-a Toni Šarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙