FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović večeras se, u intervjuu za HRT, osvrnuo na prvu polovicu mandata svoje vlade, rekavši kako je očekivao da će kriza biti teška te da će financije biti moguće dovesti u red za nekoliko godina, ali poručivši da ga brzina promjena ne zadovoljava. Na pitanje je li prije dvije godine očekivao da će na pola mandata raspravljati o referendumu o braku, ćirilici, štrajku liječnika, Milanović je kazao kako je "glavni pravac bio očekivan". Potvrdio je da članovi njegove vlada svakodnevno sudjeluju u tim temama, ali i naglasio da se kabinet Vlade time uopće ne bavi. "Kabinet se time uopće ne bavi, no kao političari, predsjednici stranaka, s tim se susrećemo i to nam oduzima određenu koncentraciju. Fokus vlade je na gospodarstvu i financijama skoro potpuno, a ovo je i metoda borbe opozicije, opstrukcije, pri čemu razlikujem one koji rade stvari koje vjeruju, nekih udruga koje organiziraju referendum s čime se ne slažemo, i onih koji na tome parazitiraju, a to je prije svega HDZ", rekao je Milanović.

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je sinoć kako o ocjeni rada Vlade treba pričekati kraj njezina mandata za dvije godine, uvjerena da će građani i industrija konkretne, opipljive rezultate vidjeti već iduće godine, posebno u jeftinijim energentima, a time i rastu zaposlenosti. Gostujući u RTL-u Danas u povodu polovice mandata Vlade, Vesna Pusić je građanima poručila kako je pred Vladom stvaranje neke vrste novog društvenog ugovora, konsenzusa velikih društvenih grupa o tome da Hrvatska ima snage i da može ići naprijed. "Hrvatska ima vrlo pozitivne uvjete da ide naprijed u dvije godine koje su pred nama i naša je odgovornost da to realiziramo, da je tamo povedemo", kazala je.

ZAGREB - Nevjerojatno je da hrvatska Vlada traži pomoć iz Beograda kako bi riješila problem s hrvatskim nacionalistima, koji su svi valjda skupljeni u oporbi, izjavio je sinoć predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući poziv premijera Zorana Milanovića srbijanskoj vladi da se snažnije angažira u rješavanje pitanja dvojezičnosti u Hrvatskoj. "To je blamaža i nedržavnički potez, da ne uporabim još koju riječ", rekao je Karamarko novinarima u zagrebačkom hotelu Panorama, gdje HDZ obilježava 24. obljetnicu osnutka zagrebačkoga ogranka te stranke. Upitan kako ocjenjuje dvije godine rada vlade Karamarko je kazao kako Vlada jako loše radi. "Po najblažim kriterijima ne mogu dobiti prolaznu ocjenu, jer je danas 361 tisuća nezaposlenih ljudi.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sinoć je s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije organizirao 14. tradicionalnu humanitarnu "predbožićnu kavu", a svi novčani prilozi ove godine namijenjeni su napuštenoj i teško bolesnoj djeci u Caritasovim domovima. "Predbožićnu kavu" u humanitarne svrhe gradonačelnik Bandić pio je u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića sa svojim suradnicima i prijateljima, među kojima su bili i apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor.

RIJEKA - U riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca sinoć je po jubilarni 20. put održan tradicionalni koncert "Božić je judi", u organizaciji riječke podružnice Hrvatske glazbene unije. Na programu koncerta su bili tradicionalni božićni napjevi Hrvatskog primorja, sjevernojadranskih otoka i Istre, božićne i druge duhovne skladbe iz tradicionalne glazbene literature, hrvatske tradicionalne božićne pjesme, ali i božićne skladbe iz Amerike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙