FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski Sabor neće na danas započetoj izvanrednoj sjednici odlučivati o promjenama Ustava, niti o zakonu kojim bi se uskratila isplata regresa i božićnica zaposlenima u javnim službama u 2014. godini, odlučila je saborska većina. HDZ se jutros žestoko usprotivio održavanju izvanredne sjedice unatoč činjenici da je osnovni povod za njezino sazivanje bilo mijenjanje Ustava, što je sada maknuto sa dnevnog reda. HDZ je i protiv toga da se na izvanrednoj sjednici odlučuje o paketu financijskih zakona, pogotovo po hitnom postupku.

OSIJEK - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić pozdravio je jutrošnje skidanje s dnevnog reda izvanredne saborske sjednice točke o nacrtu promjena Ustava, istaknuvši kako je to i očekivao jer će Sabor time dobiti dodatno vrijeme za temeljitu raspravu o ustavnim promjenama. Nakon što je jučer najavio kako HDSSB neće podržati ustavne promjene ako ih se u petak stavi na izglasavanje te od Sabora zatražio odgodu rasprave do sredine siječnja iduće godine, Šišljagić je danas, u stanci sjednice Županijske skupštine u Osijeku, novinarima izjavio kako je i očekivao da će Sabor tu situaciju riješiti na način kako je jutros i odlučio - skidanjem točke s dnevnoga reda.

ZAGREB - Skidanje ustavnih promjena s dnevnog reda izvanredne saborske sjednice HDZ je danas iskoristio kako bi vladajuće prozvao za nesposobnost. HDZ tvrdi da je izvanredna sjednica sazvana nelegalno, a Davorin Mlakar proziva predsjednika Sabora da je "prejudicirao izmjene Ustava koje će mu omogućiti sa sam saziva sjednice". Josip Leko odgovara kako "žali što se taj zahtjev temeljio na prepisivanju onog što je radio HDZ", tvrdi da je jedino poboljšanje u sazivanju izvanredne sjednice to što je aktualna većina precizno navela o kojim točkama želi raspravljati. "Dakle, standard za izvanredno zasjedanje je održan i poboljšan", zaključio je Leko.

ZAGREB - Klub zastupnika HSS-a i HSLS-a na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine podržat će proračun Grada Zagreba za 2014. godinu jer su osvojeni svi amandmani koje je taj klub tražio, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Kluba zastupnika HSS-a i HSLS-a Nenad Matić. Matić je istaknuo da su u proračunu za 34 milijuna kuna povećana sredstva za male komunalne akcije, za turizam milijun kuna, za dva milijuna kuna su povećane potpore za poljoprivredu te za 38 milijuna kuna za male poduzetnike i obrtnike.

ZAGREB - Jagoda Premužić, tajnica vlade bivšeg premijera Ive Sanadera, posvjedočila je jutros na suđenju u "slučaju Planinska" da se o kupnji zgrade Mesnica Fiolić za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja raspravljalo na užem vladinom kabinetu na prijedlog tadašnjeg ministra Petra Čobankovića. U "slučaju Planinska" Sanaderov suoptuženik Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo ministarstvo Petra Čobankovića, koji je nakon priznanja nedjela i nagodbe s Uskokom osuđen na rad za opće dobro.

KLIS - Sedmogodišnji dječak ozlijeđen nakon što su jučer na njega pala metalna vrata na školskom igralištu u Prugovu kraj Klisa, doznaje se jutros u splitskoj policiji. Nesreća se dogodila jučer oko 12,30 sati kada su na dječaka, koji je nakon nastave čekao autobus, na školskom igralištu pala metalna klizna vrata koja su dio ograde oko igrališta. Očevidom je utvrđeno da su vrata ispala iz ležišta, a policija istražuje zašto se to dogodilo. Dječak je zadobio ozljede glave, ramena i udova zbog čega je zadržan na liječenju, gdje će se utvrditi i kvalifikacije njegovih ozljeda.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu danas su uručene državne nagrade Ivan Filipović istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom u 2012. pridonijeli unaprjeđivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskog poziva. Nagrađenima je čestitao predsjednik Odbora za dodjelu Valter Boljunčić, koji je istaknuo kako je riječ o profesiji koja traje cijeli život a posao Odbora ove godine nije bio nimalo lagan jer mnogi zaslužuju biti nagrađeni.

ZAGREB - Zagrebački glazbeni festival INmusic objavio je danas još jednog headlinera za svoje deveto izdanje - američki dvojac MGMT, koji će uz Pixiese i The Black Keys u lipnju iduće godine svirati na Jarunu. MGMT su elektro glam-pop grupa koja iza sebe ima tri albuma i dvije Grammy nominacije. Iako je zadnjih godina internet pogurao mnoge glazbene karijere, za uspjeh Bena Goldwassera i Andrewa Van Wyngardena presudna je bila usmena predaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙