FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Desetak dana nakon što mu je zabranila odlaganje otpada, inspekcija zaštite okoliša danas je Komunalnom društvu Zaprešić izdala dozvolu za gospodarenje otpadom kojom se omogućuje odlaganje miješanog komunalnog otpada na toj lokaciji. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćilo je u petak kako je inspekcijski slučaj u tom slučaju okončan, te izvijestilo da je zaprešićkoj komunačnoj tvrtki ponovno dopušteno odlaganje miješanog komunalnog otpada uz uvjet primjene mjera zaštite okoliša.

ZAGREB - Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u ponedjeljak će raspravljati o skidanju zastupničkog imuniteta SDP-ovom zastupniku i vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi zbog pokretanja kaznenog postupka. Predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol potvrdila je u petak za Dnevnik 3 HTV-a da je stigao zahtjev od DORH-a te da će ona na sastanku povjerenstva predložiti skidanje imuniteta. "Istraga je završena i našle su se osnove za podizanje optužnice", dodala je Sobol. Željka Sabu sumnjiči se da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u. Sabo je odbacio sve optužbe, tvrdeći kako je snimku montirao HDZ kako bi na silu promijenio vlast u Vukovaru.

ZAGREB - Državni zavod za statistiku (DSZ) priopćio je u petak kako se nestale osobe, pa tako ni one s područja Vukovara, prilikom popisa stanovništva ne uključuju u ukupni broj stanovnika određenog naselja ako je od njihova nestanka proteklo više od godinu dana. "U skladu s metodološkim uputama, nestale su se osobe popisivale kao stalni stanovnici naselja u kojem su živjele do trenutka nestanka, a privremeno su odsutne. Metodološki, te osobe nisu uključene u ukupni broj stanovnika određenog naselja ako je od dana njihova nestanka proteklo više od 12 mjeseci. Sve nestale osobe popisane su na isti način, bez obzira na to jesu li nestale prije, u tijeku ili nakon rata", navode u DSZ-u.

RIJEKA - U Rijeci je sinoć otvoren prvi hrvatski Muzej djetinjstva u kojemu je izloženo više od 600 uspomena uspomene na djetinjstvo, uglavnom doniranih igračaka koje datiraju od sredine 19. stoljeća do današnjeg vremena. Na svečanom otvorenju nastupila su djeca iz prvog razreda osnovne škole Turnić s recitacijom, legendarni glumac Špiro Guberina te devetogodišnji giraristički virtuoz Frano Živković.

ZADAR - Predstavom "Plemena" engleske spisateljice Nine Raine sinoć je u zadarskom HNK počela nova kazališna dramska sezona. Višestruko nagrađivanu dramu "Plemena" u režiji Slavice Knežević u prepunoj dvorani zadarskog HNK izveli su glumci Teatra Exit i Planet Arta: Marko Torjanac, Jasna Palić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙