FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić još jednom je sinoć, na kraju devetosatne saborske rasprave o izmjenama Zakona o pravosudnoj suradnji s članicama EU, tzv. 'lex Perković', poručio kako su izmjene rezultat dogovora s Europskom komisijom te kako je izvjesno da će EK prekinuti proceduru uvođenja sankcija. "Nikakve štete iz ovog za Hrvatsku nema i neće je biti", istaknuo je Miljenić. Odbio je oporbena tumačenja da se ukidanje vremenskog ograničenja za europski uhidbeni nalog odgađa do 1. siječnja kako bi se kroz ustavne promjene osiguralo da se u Hrvatskoj pokrene postupak protiv Josipa Perkovića i izigra njemački uhidbeni nalog.

ZAGREB - Hrvatski sabor u današnjem će nastavku zasjedanja u žurnom postupku razmotriti prijedlog zakona o promicanju čistih i energetski učinkovitih vozila u cestovnom prijevozu. Riječ je o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s europskim. Sutra će u Saboru zasjedati i Odbor za Ustav, koji bi trebao odlučiti o SDP-ovom prijedlogu da se pristupi ustavnim promjenama kojima bi se ukinula zastara za sva teška ubojstva.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je sinoć svetu misu, kojom je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 50. obljetnica izlaženja katoličkoga tjednika "Glas Koncila". U prigodnoj propovijedi kardinal Bozanić je istaknuo kako je Glas Koncila medij kroz koji Crkva predstavlja svoje stavove o svim događajima u Crkvi i hrvatskom narodu. Glas Koncila je za vrijeme komunističkoga režima bio jedini list na koji nije utjecala vlast, rekao je zagrebački nadbiskup.

RIJEKA - Prvi Zeleni filmski festival (ZEFF), na kojemu će do 5. listopada biti prikazani dokumentarni filmovi u kojima se promiče održivi razvoj i zaštita prirode, počeo je sinoć u Rijeci. Večeras je prikazan dokumentarni film o razvoju pokreta za zaštitu okoliša od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas "Ponosna zelena vatra – bitka za planet na kojemu živimo". Film je režirao Mark Kitchel, a u njemu se pojavljuju Robert Redford, Meryl Streep i Ashley Judd.

DUBROVNIK - U teatru "Bursa" dubrovačkog kazališta Marina Držića sinoć je premijerno izvedena dječja predstava"Divan dan" autorice i redateljice Olje Lozice čime je i službeno počela nova sezona u kojoj će biti izvedeno pet premijernih naslova. “Divan dan” dječja je predstava o rođendanu jednog od petero umirovljenika koji u umirovljeničkom domu provode dan pripremajući rođendansku proslavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙