FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 22. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Ministar poduzetništva i obrta te kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordan Maras izjavio je danas kako je isključenje Aleksandre Kolarić iz SDP-a predložio predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović, dok je osobno, kazao je, to saznao među zadnjima. "Njezino je izbacivanje na Predsjedništvu predložio premijer, ali su se složili svi i razgovarao je sa svim članovima Predsjedništva SDP-a", rekao je Maras, odbacujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" tvrdnje Aleksandre Kolarić kako je upravo on inicirao njezino isključenje.

ZAGREB - Nakon jučerašnjeg neuspjelog pokušaja socijalnog dijaloga između ministra zdravlja Rajka Ostojića i dvaju sindikata u zdravstvu, štrajk u bolnicama danas je ušao u peti dan, a čelnik sindikata liječnika Ivica Babić poručuje da nastavka pregovora neće biti sve dok ministar ne zaustavi pritiske na štrajkaše i smijeni Marijanu Živko, sanacijsku ravnateljicu Opće bolnice u Virovitici, gdje su, ocijenio je, pritisci najbrutalniji. Njezinu je smjenu, kaže, zatražio zbog smjene svih šefova odjela u toj bolnici 15. rujna, uoči štrajka.

KARLOVAC - Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" danas je tribinom u karlovačkoj Gradskoj knjižnici obilježila Nacionalni dan borbe protiv nasilja na ženama, a predsjednica te zajednice Marija Boban istaknula je kako je problem nasilja nad ženama još i veći u vrijeme gospodarske krize. "Ekonomska kriza rezultira i krizom društva u cjelini, zbog čega je problem nasilja u obiteljima još i veći. Žene kao žrtve trpe jer nemaju ili ne vide drugi izlaz", poručila je Boban na tribini,

NOVI MAROF - Na području Novog Marofa popodne su u dvije prometne nesreće poginula dvojica muškaraca - u prvoj je u sudaru s kamionom poginuo motociklist, a u drugoj je muškarac izgubio život u slijetanju traktora s ceste, izvijestila je varaždinska policija. U poslijepodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u sudaru s kamionom poginuo je 23-godišnji motociklist. Oko 17 sati u mjestu Oštrice kraj Novog Marofa traktor je sletio s ceste, pri čemu je jedan muškarac poginuo, a drugi je teško ozlijeđen.

ZAGREB - Humanitarna akcija "Terry Fox Run" danas je na zagrebačkom jezeru Jarun okupila oko pet tisuća sudionika koji su trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica podržali ovu akciju kojom se prikuplja novac za istraživanje raka te pomoć oboljelima od te opake bolesti. Dosad je u akciji, koja je održana po 14. put, prikupljeno više od 4,5 milijuna kuna, priopćili su organizatori akcije "Terry Fox Run". Najavili su da će cjelokupni prikupljeni iznos donirati Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici, za kupnju neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

ZAGREB - Dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, održane danas u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK), događaji su na kojima se u knjigu doktora znanosti toga najvećeg hrvatskog sveučilišta upisalo 346 novih imena. Rektor Aleksa Bjeliš promovirao je na dvjema promocijama ukupno 346 kandidata - na jutarnjoj promociji je njih 176 izreklo tekst prisege, a na rano poslijepodnevnoj 170 kandidata, a kandidati su bili s gotovo svih sveučilišnih sastavnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙