FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar poduzetništva i obrta te kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordan Maras izjavio je jučer kako je isključenje Aleksandre Kolarić iz SDP-a predložio predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović, dok je osobno, kazao je, to saznao među zadnjima. "Njezino je izbacivanje na Predsjedništvu predložio premijer, ali su se složili svi i razgovarao je sa svim članovima Predsjedništva SDP-a", rekao je Maras, odbacujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" tvrdnje Aleksandre Kolarić kako je upravo on inicirao njezino isključenje.

ZAGREB - Nakon neuspjelog pokušaja socijalnog dijaloga između ministra zdravlja Rajka Ostojića i dvaju sindikata u zdravstvu, štrajk u bolnicama jučer je ušao u peti dan, a čelnik sindikata liječnika Ivica Babić poručuje da nastavka pregovora neće biti sve dok ministar ne zaustavi pritiske na štrajkaše i smijeni Marijanu Živko, sanacijsku ravnateljicu Opće bolnice u Virovitici, gdje su, ocijenio je, pritisci najbrutalniji. Njezinu je smjenu, kaže, zatražio zbog smjene svih šefova odjela u toj bolnici 15. rujna, uoči štrajka.

SPLIT - U organizaciji Književnog kruga Split sinoć je u splitskoj palači Milesi svečano otvoren književni skup 25. Knjiga Mediterana, u sklopu kojega će se u idućih šest dana održati stručni skupovi i promocije. Odmah nakon otvorenja predstavljena je i knjiga "Izabrani spisi Ive Tartaglie" autora Aleksandra Jakira i Norke Mladinić-Machiedo. Zaboravljeni splitski gradonačelnik Ivo Tartaglia, koji je tu funkciju obnašao od 1918. do 1928. godine, središnja je tema manifestacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙