FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za navodne pritiske na štrajkaše u bolnicama, poručio je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić nakon sastanka s čelnicima sindikata liječnika i medicinskih sestara, na kojemu je ponovno upozoren na pritiske kojima su izvrgnuti štrajkaši, posebno predsjednik liječničkog sindikata Ivica Babić. Sindikati su najavili da će socijalni dijalog nastaviti tek kada se utrde odgovorni za pritiske na štrajkaše.

ROVINJ - Regionalne kompanije zainteresirane su za udruživanje radi širenja na globalno tržište, ali se ne slažu oko oblika druživanja, zaključak je današnje panel diskusije na temu "Regionalni Benelux", na 6. Weekend Media Festivalu (WMF) u Rovinju. Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić rekao je u raspravi kako bi se najradije udružio s najvećim proizvođačem iz SAD-a, ali da druga strana neće pa stoga "mora birati lokalnu djevojku, odnosno Podravku". Predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića ne zanima, međutim, spajanje, već je skloniji suradnji u iskoraku na treća tržišta, za što partnera traži i u TDR-u koji je nedavno otvorio tvornicu u Iranu.

RIJEKA - Teške ozljede opasne po život 31-godišnjem je Zagrepčaninu prije dva dana na Malom Lošinju nožem nanijela 28-godišnjakinja, također iz Zagreba, koja je danas pritvorena, izvijestila je primorsko-goranska policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. Napadu nožem prethodio je verbalni i fizički sukob između njih dvoje 19. rujna navečer u kući u Malom Lošinju, a neslužbeno se doznaje da je riječ o supružnicima.

ZAGREB - Satiričko kazalište "Kerempuh" otvorilo je večeras novu sezonu premijerom predstave "Kod Martinovih" u režiji Renate Carole Gatice i nastaloj prema motivima komedije "Najsretniji od trojice", jednoga od najvećih svjetskih dramatičara Eugenea Labichea. Tako su se prvi put na sceni "Kerempuha" našli redateljica Argentinka sa zagrebačkom adresom Renata Carola Gatica i Eugene Labiche, koji se, uz Molierea i Feydeaua, smatra najistaknutijim predstavnikom francuske komediografske literature.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙