FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor u jutrošnjem nastavku zasjedanja raspravlja o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine, kada su ostvareni 1,4 posto manji prihodi i 8 posto veći rashodi u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U izvještajnom je razdoblju proračun uprihodovao ukupno 52,3 milijarde kuna prihoda, a zamjenik ministra financija Boris Lalovac uvodno je istaknuo da je to gotovo milijardu kuna više nego 2011. godine. Izvijestio je da su prihodi od PDV-a u prvom polugodištu ove godine bili za 7,5 posto veći nego lani, dok su prihodi od doprinosa manji za oko 990 milijuna kuna. Istaknuo je da su od PDV-a i doprinosa kumulativno naplaćeni otprilike jednaki prihodi kao i lani.

ZAGREB - Docentica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Anamarija Musa ili HRT-ova novinarka Sandra Križanec bit će prva povjerenica za informiranje, potvrdio je jutros saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji je prijedlog s njihovim kandidaturama proslijedio Saboru koji će u konačnici i donijeti odluku. Na sjednici Odbora, u tajnom izjašnjavanju, Musa je dobila podršku svih sedam nazočnih članova Odbora, za Križanec se izjasnilo njih pet, a dva su bila protiv.

ZAGREB - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prozvao je danas srpske organizacije, koje su učestalo skidanje dvojezičnih ploča ocijenile oduzimanjem prava Srba na svoje pismo, da su pokazale kako nemaju osjećaja i ljudske odgovornosti prema žrtvama koje su, kažu u Stožeru, njihovi sunarodnjaci počinili nad Hrvatima tijekom velikosrpske agresije. "Potpisnici priopćenja su nedvojbeno pokazali da nemaju nikakvoga trunka empatije i dobrohotnosti prema žrtvama ratnih zločina koji su njihovi sunarodnjaci počinili nad Hrvatima i drugima tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, a osobito prema tolikim nevinim žrtvama Vukovara", poručuju iz Stožera u priopćenju.

VUKOVAR - Vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo netočnim je ocijenilo izjavu predsjednika vukovarsko-srijemske Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Steve Culeja kako iz DORH-a nije dobio nikakav odgovor na 51 prijavu koje je podnio za ratni zločin u Borovu Selu. "Svi podnesci i priloženi materijali Steve Culeja su dostavljeni na nadležno postupanje Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku o čemu podnositelj također ima povratnu informaciju", navodi se u priopćenju vukovarskog ŽDO-a.

RIJEKA - Hrvatski pomorac Goran Mustapić (40) iz Dugopolja, koji je u travnju u Panami nakon 11 mjeseci suđenja oslobođen optužbi za posjedovanje kokaina, uskoro bi se mogao vratiti kući, doznaje se danas iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH). Glavni tajnik SPH Predraga Brazzoduro izjavio je Hini kako mu se Mustapić prije tri dana javio SMS porukom, u kojoj je napisao da je panamski viši sud potvrdio oslobađajuću presudu od 26. travnja ove godine.

ZAGREB - Nekada najmoćniji hrvatski političar Ivo Sanader danas je na zagrebačkom Županijskom sudu optužbe za korupciju u slučaju Fimi media pokušao odbaciti tvrdnjama da je tijekom 13 godina u Austriji zaradio gotovo dva milijuna eura. Priču o svojem imetku Sanader je započeo od 1976., kada je kao student za Sportske novosti izvještavao sa Zimskih olimpijskih igara u Innsbrucku. Honorare je, tvrdi, dobivao i od austrijskog skijaškog saveza, a u Austriji je navodno zastupao fotografa Ivu Pervana, s kojim je popola dijelio zaradu od njegovih fotografija.

POŽEGA - Požeška policija uhitila je dvojicu 19-godišnjaka koji su u noći sa subote na nedjelju u Požegi provalili u kuću i opljačkali 81-godišnjeg starca, a jednoga od njih sumnjiči i da je istoga starca dva puta pokrao prošloga mjeseca. PU požeško-slavonska jutros je izvijestila kako su dvojica mladića s požeškog područja u 3 sata u noći provalili u kuću te, nakon što su ga prekrili dekom, od starca zatražili da im preda novac, što je on iz straha i učinio.

ZAGREB U sudaru traktora i motokultivatora s prikolicom jučer je kod Vrgorca poginula 62-godišnja putnica na prikolici, dok je njezin suprug koji je vozio motokultivator lakše ozlijeđen. PU dubrovačko-neretvanska danas je izvijestila kako se nesreća dogodila jučer u mjestu Kobiljača u sastavu općine Pojezerje, oko 14,30 sati kada je 45-godišnji vozač traktora, na kojemu je prevozio grožđe, izgubio nadzor i prešao na suprotnu prometnu traku.

SPLIT - Pri gradnji novih objekata u gradu treba voditi računa o potrebama osoba s invaliditetom, istaknuto je na današnjem stručnom skupu u Splitu posvećenom važnosti i ulozi tehničke struke i osiguravanju pristupačnosti objekata osobama s invaliditetom. Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak naglasila je da je pristupačnost objektima jedan od glavnih uvjeta za uključivanje osoba s invaliditetom u društveni život. "Objekti su često nepristupačni, ne samo osobama s invaliditetom nego i za one bez invaliditeta, a tehnička struka je ta koja krši propise", poručila je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙