FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Aktualni događaji na Hrvatskoj televiziji sliče na stanje iza Karađorđeva, a vladajuća koalicija, "njeno tvrdo komunističko krilo" zagospodarilo je HRT-om, ocijenili su danas oporbeni saborski zastupnici, pozivajući Sabor da zaustavi takve događaje. "Ljudi se na HRT-u ubijaju, osobama koje žele nešto reći na policiji prijeti se otkazima. To se nikad nije događalo", upozorio je laburist Branko Vukšić, nakon stanke koju je zatražilo nekoliko klubova kako bi se očitovali o stanju na HRT-u.

OSIJEK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je danas u Osijeku 16. Jesenski sajam, na kojem će nedjelje oko 200 domaćih i inozemnih izlagača predstaviti svoje proizvode s područja poljoprivrede, prehrane, ekologije i stanovanja. Otvarajući sajam kao njegov pokrovitelj, predsjednik Josipović kazao je kako svima u Hrvatskoj, u ovome trenutku koji nije lak, trebaju uspjeh i optimizam te kako je važno da sajam pošalje upravo takvu poruku.

OSIJEK - Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas u Osijeku kako su međunarodne investicije i gospodarska suradnja područja gdje će, sukladno svom položaju kroz vanjskopolitičko djelovanje, pokušati pomoći naporima gradske uprave u jačanju zaposlenosti i gospodarstva.

VUKOVAR - Predsjednik Gradskog vijeća Vukovara i donedavni predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh i službeno je zaprimo obavijest o isključenju iz stranke potpisanu od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, a tu odluku još mora potvrditi Glavni odbor stranke. Predsjedništvo SDP-a je 19. rujna odlučilo o suspenziji i isključenju Pinjiha iz stranke zbog nanošenja štete ugledu SDP-a, nakon što je krajem kolovoza Pinjuh dogovorom s vukovarskim HDZ-om i HSP AS te uz protivljenje svoje stranke izabran za predsjednika Gradskog vijeća.

DUBROVNIK - Krajem prvoga kvartala iduće godine Dubrovačko-neretvanska županija trebala bi biti u potpunosti očišćena od mina, istaknuto je nakon današnjeg sastanka župana Nikole Dobroslavića s ravnateljem Hrvatskog centra za razminiranje Draženom Jakopecom. "Završetak razminiranja toga područja očekuje se krajem prvog kvartala 2014. godine, nakon čega će Dubrovačko-neretvanska županija u potpunosti biti očišćena od mina", ističe se u priopćenju.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić danas je upozorila kako je odgovornost za to koliko se dječja prava doista ostvaruju na odraslima, koje je pozvala da redovito slušaju mišljenje djece kada donose odluke koje će utjecati na njihov život. U Hrvatskoj se početkom listopada različitim događanjima za djecu tradicionalno obilježava Međunarodni dan djeteta i Dječji tjedan, koji ove godine traje od 7. do 14. listopada, a pravobraniteljica poziva odrasle da ne zaborave uzeti u obzir dječju perspektivu svaki put kad se bave djecom.

RIJEKA - Na temu "Kriza: Novi početak za jaču Europu?" danas je u Opatiji počeo trodnevni 51. međunarodni kongres Udruženja europskih novinara, na kojem je istaknuto kako na aktualnu krizu u Europi treba gledati i kao na priliku za provođenje reformi. Skup je otvorio predsjednik tog udruženja Paolo Magagnotti, a tom je prilikom minutom šutnje odana počast poginulima u potonuću broda kraj talijanskog otoka Lampedusa. Magagnotti je poručio kako se treba učiniti sve da se takve tragedije ubuduće ne bi događale.

SPLIT - "Pastoral zdravstva" naziv je znanstvenog simpozija koji se danas održava u Splitu i na kojem crkveni velikodostojnici raspravljaju o ulozi Crkve u pomaganju ljudima koji pate od bolesti, te o važnosti vjere u spašavanju bolesnih. Predsjednik Odbora za pastoral zdravstva Hrvatske biskupske konferencije, pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić u uvodnom je izlaganju istaknuo kako je u komunističkom režimu pastoral zdravstva bio "potisnut gotovo u ilegalu".

ZAGREB - Prvi seminar dvogodišnje besplatne edukacije za menadžere u kulturi koju Ministarstvo kulture realizira u suradnji s J.F. Kennedy Centrom za izvedbene umjetnosti iz Washingtona okupio je danas više od stotinu polaznika iz 23 hrvatske institucije s područja kulture i umjetnosti na predavanju koje vodi predsjednik Kennedy Centra, svjetski stručnjak menadžmenta u kulturi Michael Kaiser. Edukacija je namijenjena menadžerima u kulturnom sektoru, predstavnicima umjetničkih organizacija, kulturnih institucija ili organizacija civilnog društva.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhvatila je 28-godišnjeg razbojnika koji je ove godine uz prijetnju pištoljem opljačkao čak 15 benzinskih postaja čime se domogao dvjestotinjak tisuća kuna. Do benzinskih postaja lopov je dolazio sa svojim automobilom, a zatim bi od zaposlenika tražio novac. Posljednje razbojstvo izveo je jučer oko 5,30 sati kada je na benzinskoj postaji u Branimirovoj ukrao nekoliko tisuća kuna i pobjegao, ali ga je pola sata kasnije policija uhvatila na Donjim Sveticama.

ZAGREB - Festival svjetskog kazališta večeras se u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) nastavlja švicarskom glazbenom hit predstavom "King Size" Christopha Marthalera u izvedbi Theatrea Basel, koja će sutra i zatvoriti ovogodišnji festival. "King Size" duhovito je i zabavno djelo, blisko vodvilju i bulevarskom teatru, a u intimnom okruženju kreveta velikog formata u jednoj hotelskoj sobi progovara o kiču, dobrom i lošem ukusu te kompliciranosti muško-ženskih odnosa, osamljenosti i potrebom za bijegom u fantaziju.

DALJ - Svjetski tjedan svemira obilježit će se danas u Dalju u Kulturno-znanstvenom centru Milutina Milankovića prigodnim programima namijenjenim ponajprije učenicima i studentima koje zanima svemir i dostignuća s tog područja. Đorđe Nešić, ravnatelj Kulturno-znanstvenog centra smještenog u obnovljenoj rodnoj kući znanstvenika Milutina Milankovića, izjavio je Hini kako će se osim projekcija filmova i predavanja organizirati i noćno gledanje svemira teleskopom, koji je u tom centru od prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙