FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović prozvao je danas predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka jer nije došao na saborsko aktualno prijepodne, upitavši HDZ-ove zastupnike: "Gdje vam je predsjednik? Lobira li za sankcije Hrvatskoj u inozemstvu?" Milanović je tako reagirao na pitanje HDZ-ova zastupnika Josipa Borića hoće li podnijeti ostavku, kako bi se raspisali prijevremeni izbori. Milanović je također izjavio i da je Centar banku država financirala na temelju preporuke HBOR-a, kroz modele koje je osmislila bivša vlada te da vjeruje kako nema razloga da Hrvatska narodna banka ili Državno odvjetništvo istražuju taj posao.

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić nije danas želio saborskim izvjestiteljima komentirati vijest iz Bruxellesa da Europska komisija pokreće mjere pojačanoga nadzora i zamrzavanja novca zbog nepoštivanja propisa o europskom uhidbenom nalogu, a potpredsjednici Vlade Vesna Pusić i ranko Ostojić umiruju javnost. "Ne bih", kratko je ministar uzvratio novinarima ispred sabornice u kojoj se održava 'aktualno prijepodne' na kojemu članovi Vlade odgovaraju na zastupničke upite.

ZAGREB - Prvog dana štrajka u bolničkom sustavu naručeni pacijenti većinom su primljeni i zbrinuti, kažu udruge pacijenata, ali i upozoravaju na nedovoljnu informiranost građana o radu pojedinih bolničkih službi tijekom štrajka. Bolnički hodnici su poluprazni a naručeni pacijenti, od kojih neki više mjeseci čekaju na preglede, primljeni su i obrađeni, rekao je Hini predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje koji na tome zahvaljuje liječnicima i medicinskim sestrama.

VIROVITICA - U Općoj bolnici Virovitica, u kojoj je zaposlen predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić, u štrajku sudjeluju samo četiri liječnika i nijedna medicinska sestra, rekla je zamjenica sanacijske upraviteljice bolnice Ljiljana Kucljak Šušak.

SPLIT - Predsjednik štrajkačkog odbora liječnika u splitskom KBC-u Božo Bota optužio je sanacijskog ravnatelja Kolju Poljaka za pritisak na štrajkače jer je zatražio popisivanje svih liječnika koji su prisutni na poslu, a ne rade. To nije ništa drugo nego popisivanje štrajkača, što je protuzakonito, rekao je Bota na skupu radnika splitskog KBC-a. Pozvao ih je da se ne daju zastrašiti jer, po zakonu, liječnici moraju biti na radnom mjestu radi mogućih hitnih intervencija, ali im se ne može zabraniti štrajk.

ZAGREB - Tijekom jutrošnjega leta helikoptera Mi 8, Eskadrile transportnih helikoptera (ETH), medicinski tim koji je bio u pratnji i tehničar letač posade uspješno su reanimirali prijevremeno rođenoga dječaka s Mljeta i spasili mu život iznad Brača, a dijete je potom zbrinuto u splitskoj bolnici, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH). Dječak je rođen u dubrovačkoj bolnici, a kako se navodi, riječ je o prijevremeno rođenom dječaku, koji je zbog potreba hitnog zbrinjavanja prevezen helikopterom Mi-8 MTV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) do splitskih Firula.

ZAGREB - Zagreb i Kijev trebali bi biti povezani zračnom linijom, smatraju predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor i ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levchenko koji su danas u Zagrebu, osim o mogućoj zračnoj liniji, razgovarali i o drugim gospodarskim temama.

ZADAR - Isplaćeni bonus direktorici Zračne luke Zadar Katici Pupić Bakrač samo je inscenirani povod, ali nikako razlog razapinjanja koje predvodi ministar Siniša Hajdaš Dončić, rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare zadarske Akcije mladih gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač, inače suprug direktorice Zračne luke Zadar. Pupić-Bakrač smatra kako zato ima više razloga, a glavni je, kako je ustvrdio, osvetnička politika aktualne Vlade, koja pod svaku cijenu želi izolirati i marginalizirati grad Zadar, čiji je glavni eksponent ministar Hajdaš Dončić.

ZAGREB - Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan 2013. isplaćivat će se preko Hrvatske pošte od petka 20. rujna, priopćio je zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Umirovljenici koji mirovinu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana nakon obavijesti.

VUKOVAR - U organizaciji Instituta europskih regija (IRE), Vukovarsko-srijemske županije, Europske komisije i Ministarstva za europske i međunarodne poslove Republike Austrije, u Vukovaru se danas održava stručna sjednica na temu „Regionalne skupštine i parlamenti kao posrednici između građana regija Hrvatske, BiH, Srbije i Europske unije“, na kojoj su se okupili predstavnici regionalnih skupština i stručnjaci iz Hrvatske, bosanskih županija, Republike Srpske i Vojvodine

VARAŽDIN - Varaždinski Fakultet organizacije i informatike u slijedeća je tri dana domaćin međunarodne znanstvene konferencije CECIIS 2013. posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima. U sklopu niza predavanja i radionica svoje će radove na konferenciji predstaviti znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz 12 zemalja Europe i svijeta.

VINKOVCI - Osam državljana Sirije za koje je utvrđeno kako su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zatečeno je jučer u blizini željezničkog kolodvora u Vinkovcima, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija. Iz policije navode kako je u tijeku postupak njihovog povratka u Srbiju iz koje su nezakonito prešli na područje Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙