FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas da će nova školska godina početi na vrijeme i u redu, te odbacio najave nekih medija o kaosu koji bi najesen mogao zahvatiti škole zbog istodobnog održavanja nastave i jesenskog roka državne mature. Prijašnjih godina se kršio zakon, a ovim pristupom je zaštićen interes učenika, kako bi neki od njih imali priliku položiti državnu maturu a ne izgubiti jednu godinu, poručio je Jovanović nakon potpisivanja ugovora o projektima IPA-e.

DUBROVNIK - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić danas je u gruškoj luci, na istraživačkom brodu Hercules, održala konferenciju za novinare govoreći o Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju iz Zadra i najavila izgradnju muzeja podvodne arheologije u Zadru. Ministrica Zlatar Violić podsjetila je kako je Međunarodni centar osnovan 2007. godine, a od 2009. radi samostalno na projektima istraživanja podmorja uzduž cijelog Jadrana i to uz pomoć istraživačkoga broda Hercules.

ZAGREB - HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić razgovarala je danas sa županom, načelnicima i gradonačelnicima lokalnih jedinica u Šibensko-kninskoj županiji o strateškim odrednicama EU fondova za razdoblje 2014.-2020., te konkretnim područjima na kojima je moguće povući sredstva iz EU fondova za različite regionalne i lokalne razvojne projekte. Riječ je o pripremnom sastanku nakon kojeg će u listopadu biti održana konferencija o projektima i mogućnostima financiranja iz EU fondova u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz HDZ-a.

SPLIT - Koordinacija splitske podružnice HSP Ante Starčević (AS)) na današnjem je sastanaku odlučila kolektivno istupiti iz te stranke zbog nezadovoljstva postupcima županijskog koordinatora HSP AS Damira Ćosića Rode, te su uputili zahtjev središnjici stranke u Zagrebu da ih se izbriše iz evidencije članstva. "Kolektivno na čelu s koordinatorom za grad Split Ivicom Vladava Đovanijem, te koordinatorima i predsjednicima kotareva i mjesnih odbora, zajedno s članstvom daju neopozive ostavke na sve dužnosti u stranci HSP AS, te istupaju iz stranke", navodi se u priopćenju koje je potpisao dosadašnji koordinator splitske podružnice HSP AS Ivica Vladava.

ZAGREB - Prema prijedlogu izmjena odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, o čemu će odlučivati gradski zastupnici na sjednici zagrebačke Gradske skupštine 29. kolovoza, Zagrepčane i njihove goste ujesen očekuje novi režim parkiranja koji podrazumjeva i tzv. "kvartovsko parkiranje". Kako se neslužbeno doznaje, parkirališne zone - crvena, žuta i zelena - bit će promijenjene tako da će svaka biti podijeljena u blokove, što znači da svi stanari koji imaju povlaštene karte više neće moći parkirati bilo gdje u zoni, nego samo u svojoj ulici i onim najbližima mjestu stanovanja.

DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanska županija kroz Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj uspješno i na otoku Lastovu provodi program "Dnevni boravak i pomoć u kući" osobama starije životne dobi. Kako je istaknuto na danas održanom sastanku načelnika općine Lastovo Lea Katića i predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije koje je vodila pročelnica Upravnog odjela Nina Skurić, ovaj program provodi se na najudaljenijem nastanjenom hrvatskom otoku već pet godina i na taj način se skrbi o 100 stanovnika starije životne dobi, kojima je zbog starosti i nemoći potrebna pomoć.

DUBROVNIK - Kako bi povećala putnički promet i poboljšala povezanost Dubrovnika tijekom cijele godine, Zračna luka Dubrovnik donijela je odluku da ponudi besplatno slijetanje i polijetanje zrakoplovima tijekom zimskog reda letenja za sve međunarodne letove. Ova odluka, kako je priopćeno iz Zračne luke Dubrovnik, primijenjivat će se od 27. listopada ove godine, a sve kako bi se motivirale zrakoplovne tvrtke da prema Dubrovniku lete i zimi.

SPLIT - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu danas je na Županisjkom sudu podignulo optužnicu protiv bivšega župnika Basta - Baške Vode fra Šime Nimca i bivše bankarske dužnosnice Jasmine Bilonić, u kojoj ih tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, a Bilonić i za poticanje na to kazneno djelo, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu. Fra Šime Nimac je u listopadu prošle godine uhićen i bio je dva dana u pritvoru, a tada je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, jer je bez odobrenja crkvenih vlasti zaključio ugovor o kupoprodaji crkvenoga zemljišta u Baškoj Vodi, a novac od prodaje, više od devet milijuna (gotovo deset miljuna kuna) kuna zadržao.

PULA - Uslijed velikog opterećenja unutar crpne stanice Badel u Fažani, nedaleko Pule, a preko puta otočja Brijuni, sjeverno od Fažanskog lukobrana, došlo je do pucanja tlačnog voda. Incidentna situacija zahtijeva žurnu sanaciju uz kontrolirano ispuštanje fekalnih otpadnih voda putem havarijskog ispusta u more, priopćeno je iz pulskoga komunalnog poduzeća Herculanea. Početak radova na sanaciji tlačnog voda predviđa se za sutra 22. kolovoza u ranim jutarnjim satima, a započet će s iskopima i drugim potrebnim radnjama u krugu objekta crpne stanice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙