FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 31. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Udruga Prijatelji životinja organizirala je danas u Uredu predsjednika RH veganski ručak za predsjednika Ivu Jospovića, predstavnike medija i građane, nakon uobičajene prijepodnevne subotnje "kave s predsjednikom". Udruga je današnjim objedom od namirnica isključivo biljnog podrijetla željela dati poticaj kampanji Zeleni ponedjeljak, to jest da se bar jedan dan u tjednu ne jedu namirnice životinjskog podrijetla, te, kako ističu u priopćenju, zajedno s predsjednikom Jospiovićem, pozvati građane da posjete ZeGeVege festival 6. i 7. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

VRGORAC - Pedesetak mješatna Velikog Prologa kod Vrgorca danas se okupilo na pograničnom međudržavnom prijelazu u tom mjestu izražavajući nezadovoljstvo zbog zatvaranja tog graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom čime je, ističu, žiteljima Velikog Prologa i Prologa s druge strane granice onemogućen normalan život. I s bosanskohercegovačke strane se na prijelazu okupilo 50-ak prosvjednika, mještana Prologa, također nezadovoljnih što im je onemogućen prolaz kroz taj granični prijelaz, doznaje se od predsjednika mjesnog odbora Veliki Prolog Ivana Franića, koji je ujedno i vijećnik u Gradskom vijeću Vrgorca. „Ovaj međudržavni granični prijelaz je zatvoren 1. srpnja ove godine nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, što je stvorilo poteškoće žiteljima Velikog Prologa u Hrvatskoj i susjednog Prologa u Hercegovini koji su međusobno povezani rodbinski, gospodarstveno i kulturno“, rekao je za Hinu Franić, koji ističe da je faktički riječ o jednom naselju razdvojenom granicom.

ZAGREB - U povodu početka nove školske godine ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poželio je učiteljima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima, stručnim suradnicima i odgajateljima puno uspjeha u radu, zahvalivši im što su "konstruktivnim prijedlozima pridonijeli da program Zdravstvenog odgoja koji će se nastaviti provoditi i u novoj školskoj godini bude još bolji". Iza nas je godina u kojoj je odrađen golemi posao, učenici su prvi put u srednje škole upisani elektroničkim putem, eksperimentalno je u nekoliko škola uveden građanski odgoj dok se u svim školama započelo s izvođenjem zdravstvenog odgoja, ističe se u njegovu pismu, objavljenim na internetskim stranicama Ministarstva.

ZAGREB - Štrajk je legitimno pravo i Ministarstvo zdravlja poštovat će pravo svih na štrajk, ali važan je i interes hrvatskih građana, izjavio je danas poslijepodne ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući najavu štrajka medicinskih sestara i tehničara te liječnika. "Uvjeren sam i znam da je interes naših građana, a to je zdravlje, interes i Ministarstva zdravlja, interes svih zaposlenika u zdravstvu, a nadam i vjerujem, i sindikata", rekao je ministar Ostojić novinarima ispred zgrade Ministarstva zdravlja. Podsjetio je kako je Ministarstvo zdravlja više puta pokazalo dobru vjeru za pregovore te istaknuo da to "nije borba države i sindikata već je hrvatski sud u četiri navrata proglasio bivši Kolektivni ugovor (KU) ništetnim i nezakonitim". Dodao je kako to nije učinila ni država niti Vlada već sud i da je to činjenica.

DONJI ANDRIJEVCI- Na imanju Marka Vinarića u Donjim Andrijevcima pokraj Slavonskoga Broda održano je 11. Državno natjecanje u oranju i 2. Državno natjecanje u oranju konjima.

Na natjecanjima je sudjelovalo 27 orača iz 14 županija, a nakon višesatnoga nadmetanja najboljom su ekipom proglašeni orači iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Najbolji hrvatski orač s plugom premetnjakom je Zoran Piskač iz Bjelovarske, drugi je Tomislav Kuharić iz Krapinsko –zagorske županije, a treći Ivan Spudić iz Karlovačke. Na plugu ravnjaku najbolji je rezultat postigao Željko Šebalj iz Virovitičko-podravske, drugi je Stjepan Vučković iz Brodsko posavske, a treći Stjepan Doračić iz Zagrebačke županije. Najuspješniji u oranju konjima bio je najstariji natjecatelj 72-godišnji Josip Dorić iz Svilaja pokraj Slavonskoga Broda, kojemu je pomagač bio 13-godišnji unuk Adam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙